17 filmparen die niet met elkaar konden opschieten

Wel chemie op het witte doek, niet op de set.

De gepassioneerde liefdesverhalen en diepgaande vriendschappen die je in films ziet: we geloven graag dat de acteurs in het echt net zo goed met elkaar overweg konden. Helaas is dat niet altijd waar, blijkt uit deze twintig gevalle - van Ryan Gosling en Rachel McAdams in The Notebook tot Kim Cattrall en SJP in Sex and the City.

Van Harper's Bazaar US.

Advertisement - Continue Reading Below

Bette Davis & Joan Crawford in Whatever Happened to Baby Jane?

Een van de meest legendarische rivaliteitsverhalen op het witte doek, dus niet meer dan logisch dat de dames in het echt ook niet overweg konden. Volgens meerdere bronnen begon de ruzie toen Crawford (biseksueel) avances maakte richting Davis en werd afgewezen. Ondanks de wederzijdse afkeer werd de film een daverend succes.

Advertisement - Continue Reading Below

Debra Winger & Richard Gere in An Officer and a Gentleman

De twee speelden lovers in de film uit 1982, maar de liefde hield daarna meteen op. Winger beweerde dat Gere een 'medespeler als een baksteen' was en vertelde later dat ze nog steeds niet trots terugkijkt op de film.

Advertisement - Continue Reading Below

Kenny Baker & Anthony Daniels in Star Wars

Deze robotvrienden konden het in het echt wat minder goed met elkaar vinden. Ze kregen, naar het schijnt, ruzie toen Baker (R2-D2) op een ochtend Daniels (C-3PO) groette terwijl die middenin een gesprek zat. Diens antwoord: 'Kun je niet zien dat ik met iemand aan het praten ben?' Baker zei erover: 'Het is het onbeleefdste wat iemand me ooit heeft aangedaan. Ik was furieus en kon het niet geloven.'

Deze aanvaring zette de toon voor hun verdere filmrelatie, gaf Baker later toe: 'We zaten allebei in onze pakken, er was geen connectie. We konden elkaar niet horen of zien.' En het lijkt erop dat dat voor de beide heren prima was.

Advertisement - Continue Reading Below

Shannon Doherty & Jennie Garth in Beverly Hills, 90210

In Beverly Hills, 90210 waren Brenda en Kelly BFFs, maar de twee actrices die de rollen vertolkten waren buiten de opnames niet zo dik met elkaar. Garth onthulde dat er tijden waren dat ze 'elkaars ogen wilden uitkrabben'. Ondanks de spanningen kwamen de twee weer bij elkaar voor de 90210 spinoff.

Advertisement - Continue Reading Below

Patrick Swayze & Jennifer Grey in Dirty Dancing

Een van de meest romantische films van de jaren '80: Dirty Dancing. Gek dus om te bedenken dat de twee sterren in het echt elkaar niet zo mochten. In zijn autobiografie vertelt Swayze dat Grey 'heel emotioneel' was en vaak 'silly moods' had, wat hij erg onprofessioneel vond.

Advertisement - Continue Reading Below

Debra Winger & Shirley MacLaine in Terms of Endearment

Het was de grote winnaar bij de Oscars van 1984: Terms of Endearment. De spanning tussen de twee hoofdrolspeelsters was ook Oscarwaardig. Van tevoren hadden ze beiden al de reputatie moeilijk te zijn, dus het was voorbestemd om fout te lopen. Naar verluidt haatten ze elkaar zo erg dat het soms tot vechten kwam; en toen ze beiden genomineerd waren voor beste actrice, was dat alleen maar grond voor meer haat. MacLaine won hem uiteindelijk, en schreeuwde de beruchte zin 'I deserve this' toen haar naam, en niet die van Winger, werd genoemd als winnaar.

Advertisement - Continue Reading Below

Will Smith & Janet Hubert in The Fresh Prince of Bel Air

Ze probeerden het vlekkeloos te laten verlopen, het vervangen van de actrice die Aunt Viv speelde in The Fresh Prince of Bel-Air. Volgens Hubert was haar vertrek (en vervanging door Daphne Reid) in 1993 geheel de schuld van Smith. Ze noemde hem later een 'egomaniac' en stelde vanwege hem nooit meer een Fresh Prince-reünie te willen bijwonen.

Advertisement - Continue Reading Below

Julia Roberts & Nick Nolte in I Love Trouble

Trouble was een goedgekozen woord voor deze twee acteurs. Nog voor 'ie in 1994 in de bios te zien was, begonnen de geruchten: Roberts vond Nolte een macho, waardoor Nolte nog meer reden vond haar te ergeren. Blijkbaar werd het ongenoegen zo groot, dat de acteurs meer scènes schoten met de stand-in van de tegenspeler, dan met de tegenspeler zelf.

Advertisement - Continue Reading Below

Claire Danes & Leonardo DiCaprio in Romeo and Juliet

Het meest iconische koppel speelden Danes en DiCaprio in Baz Luhrmanns Romeo and Juliet (1996), maar op de set kon het niet minder romantisch lopen. Volgens bronnen vond Danes DiCaprio 'irritant onvolwassen' door de grappen die hij uithaalde met de cast en de crew. DiCaprio, op zijn beurt, vond Danes 'vervelend gereserveerd en gespannen'.

Advertisement - Continue Reading Below

Bill Murray & Lucy Liu in Charlie's Angels

Bill Murray staat bekend als een van de meest geliefde, meest komische acteerlegendes - we zouden zo geloven dat hij met al zijn medesterren goed kon opschieten. Dat ging dus niet op voor Lucy Liu. Het kwam, zo gaat het verhaal, tot een handgemeen tussen de twee nadat Murray Liu beledigde over hoe ze haar tekst voordroeg. Geen verrassing dat Murray een rol in de Charlie's Angels sequel aan zich voorbij liet gaan.