Waan je in een Shakespeare-verhaal met deze 6 Airbnb's

O Romeo, Romeo, wherefore art thou Romeo?

De zomermaanden zijn weer in aantocht, en dat betekent dat het weer tijd is om een vakantie te boeken. Voor de hopeloze romanticus hebben wij een prachtidee: overnachten in een Airbnb die zo uit een Shakespeare-verhaal lijkt te komen. Hoef je alleen nog je Romeo te vinden en je bent klaar om te gaan.

Advertisement - Continue Reading Below

Hamlet

Heus waar, je kunt overnachten in het kasteel van Hamlet ter ere van de vierhonderdste verjaardag van Shakespeare op 23 april. De gelukkige winnaars van deze actie mogen zich eerst tegoed doen aan een heerlijk diner voordat ze genieten van een overnachting in King's Tower. Meedoen kan hier!

Advertisement - Continue Reading Below

All's well that ends well

In dit zestiende-eeuwse appartement in Toscane waan je je even in het rijkeluisbestaan van Shakespeare's All's well that ends well. Het appartement bevat niet alleen prachtige fresco's van Italiaanse schilders uit de Renaissance maar komt ook met persoonlijke butler. Hoe leuk is dat?

Palazzo Tommasi Appartment, Cortona, Italië.

Advertisement - Continue Reading Below

Macbeth

Dit schattige kasteeltje bood eerst onderdak aan Schotse koningen en geheime parlementen en doet daarom sterk denken aan Shakespeare's Macbeth. Het onderkomen is in al haar glorie hersteld en heeft zes slaapkamers (waarvan eentje the dungeon wordt genoemd), een grote hal (met een tafel waar twaalf personen aan kunnen zitten) en een galerij (met de originele kunstwerken). Wat wil je nog meer?

Dairsie Castle, Fife, Schotland.

Advertisement - Continue Reading Below

A midsummer night's dream

Dit stulpje werd laatst benoemd tot Airbnb's meest geboekte woning ter wereld en - eerlijk is eerlijk - het is niet moeilijk te bedenken waarom. De boomhut, compleet met lichtjes én brug, vind je niet snel ergens anders en we vinden het geweldig dat je het bed naar buiten kunt schuiven zodat je onder de sterren kunt slapen.

Secluded Intown Treehouse, Atlanta, Georgia.

Advertisement - Continue Reading Below

The tempest

Heb je altijd al Prospero uit the Tempest willen zijn en droom je van wonen op een onbewoond eiland? Dan is Airbnb's Bird Island wel aan jou besteed. Het eiland - dat omring wordt door ondiep water waardoor het geschikt is voor snorkelen, kanoën en vissen - ligt in de buurt van Placenzia in Belize en geeft je met haar vuurplaats, barbecue én zonneweide het echte eilandgevoel.

Bird Island, Placenzia, Belize.

Advertisement - Continue Reading Below

Romeo and Juliet

In dé stad van Romeo en Julia, Verona, slapen in een appartement mét balkon dat uitkijkt op een van de meest iconische pleinen van de stad? Yes, please! Het enige wat er niet bij inbegrepen zit is je eigen Romeo. Die moet je toch echt zelf zoeken.

Corte Realdi Piazza Erbe, Verona, Italië.