Skip to Content

Deze 12 babynamen staan voor mooi

Deze namen staan, van over de hele wereld, staan voor mooi.

baby names beautiful index girl laughing smiling

Natuurlijk wordt jouw kindje het mooist, van binnen en van buiten. Dus waarom het niet benoemen? Als in letterlijk, want deze namen staan, all over the world, voor mooi.

(via Goodhousekeeping)

1

Rosalind

baby girl names

Komt van 'pretty rose', en is bekend geworden door Shakespeare's karakter uit As You Like It. In 1940 was dit een populaire naam, met dank aan actrice Rosalind Russell. Sinds 1978 vinden we hem niet meer in de top 1000 van populaire namen. Wel een afgeleide: Rose.

2

Mei

baby name girl beautiful

Mei doet ons wellicht denken aan de maand, maar in China en Hawaii betekent 'ie echt 'mooi'. Trouwens, is mei niet ook een mooie maand, met zo de zomer in de smiezen?

3

Romeo

<p>In het Italiaans betekent Romeo letterlijk de pelgrim naar Rome, maar doorgaans doet hij denke, gepassioneerde <em>lover, </em>wederom met dank aan Shakespeare. Met dank aan de geboorte van de zoon van David en <strong>Victoria Beckham</strong>, in 2002, is het nog een populaire naam ook.</p>

In het Italiaans betekent Romeo letterlijk de pelgrim naar Rome, maar doorgaans doet hij denken aan een gepassioneerde lover, wederom met dank aan Shakespeare. Met dank aan de geboorte van de zoon van David en Victoria Beckham, in 2002, is het nog een populaire naam ook.

Advertentie - Lees hieronder verder
4

Jamila

beautiful baby girl names

Vrouwelijke variant van Jamil, Arabisch voor schoonheid. In Swahili ook, trouwens.

5

Adonis

<p>In de Griekse mythologie was Adonis een knappe jonge herder die verliefd werd op Aphrodite en jammerlijk gedood werd tijdens de jacht wilde zwijnen. Anno 2016 is het gewoon een mooie jongensnaam, die in 2014 de top 1000 van populaire namen binnenkwam.</p>

In de Griekse mythologie was Adonis een knappe jonge herder die verliefd werd op Aphrodite en jammerlijk gedood werd tijdens de jacht wilde zwijnen. Anno 2016 is het gewoon een mooie jongensnaam, die in 2014 de top 1000 van populairste namen binnenwandelde.

6

Callista

baby name girl

Deze Griekse naam betekent 'mooiste'. Waar je hem van kan kennen? Actrice Calista Flockhart, bekend van Ally McBeal en Brothers & Sisters, noemde haar dochter zo.

Advertentie - Lees hieronder verder
7

Jolie

beautiful baby names girl curl

Juist, Jolie betekent mooi in het Frans. En is ook nog eens de achternaam van één van 's werelds mooiste actrices. Succes verzekerd, dus!

8

Beau

baby boy eating toddler

Frans voor 'knap'. En populair, want hij staat op 228 van de populairste babynamenlijst.

9

Venus

baby girl

Een klassieke naam, deze van zowel de planeet als de Romeinse godin van de schoonheid en liefde. Hij kreeg een moderne twist dankzij tennisser Venus Williams.

Advertentie - Lees hieronder verder
10

Arabella

baby girl Down Syndrome toddler

Betekent in het Latijn, liefdevol of sierlijk, met dank aan het 'bella' op 't eind.

11

Kenneth

baby hipster wearing sunglasses
Kansen

De Schotse en Ierse naam betekent 'geboren uit het vuur, knap'. Hot, dus. Kenneth was een top 20 naam zo tussen 1920 en 1950. En hé, het knappe vriendje van Barbie!

12

Bonnie

baby girl
Getty Images

Schotse naam voor mooi. In 1939 werd de naam met dank aan de film Gone With the Wind groot, toen Scarlett en Rhett hun dochter de bijnaam Bonnie gaven. Voor een Spaanse twist kennen we ook Bonita.

Deze namen geven kakkers aan hun kinderen >

Meer van Harper's BAZAAR
 
preview for Cultuur & Reizen

Cultuur & Reizen

london, england june 03 prince william, duke of cambridge and catherine, duchess of cambridge attend the national service of thanksgiving at st pauls cathedral on june 03, 2022 in london, england the platinum jubilee of elizabeth ii is being celebrated from june 2 to june 5, 2022, in the uk and commonwealth to mark the 70th anniversary of the accession of queen elizabeth ii on 6 february 1952 on june 03, 2022 in london, england the platinum jubilee of elizabeth ii is being celebrated from june 2 to june 5, 2022, in the uk and commonwealth to mark the 70th anniversary of the accession of queen elizabeth ii on 6 february 1952 photo by samir husseinwireimage,

Waarom Kate haar ziekte solo aankondigde

joe goldbergh in netflix serie you

You seizoen 5: dit wil je weten

leagues cup 2023 inter miami cf v atlanta united

Dit vindt David het beste cadeau ooit van Victoria

koning charles bij kerkdienst bij sandringham in januari 2024

Zó voelt Charles zich te midden van behandelingen

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder