Skip to Content

16 Regels die Kate Middleton als host nooit breekt

Etiquette waar je nog 'ns iets aan hebt!

Event, Tradition, Ceremony, Floristry, Flower Arranging, Plant, Floral design, Formal wear, Marriage, pinterest
Getty Images

Ja, we willen allemaal best een prins trouwen, in een fraai paleis wonen, en onze dagen slijten met weldoenerij en Pilates - de rest, zoals na een bevalling gemake-upt en wel op de foto: thanks, but no thanks. Maar dat van die prins gaat sowieso toch jamais gebeuren, dus dat van op die foto gaan na de bevalling hoeft ook niet. Scheelt weer.

Wèl kunnen we een dappere poging wagen net zo goed te worden in een partij hosten als Kate Middleton, want de Duchess is zeg maar écht heel goed - ze staat te boek als sublieme gastvrouw. Hoe ze het klaarspeelt? Expert en Middletons persoonlijke etiquettejuffrouw Myka Meier licht het royale (feest)plan van aanpak toe.

Bij dezen.

1

Stuur een echte uitnodiging — met daarop een eindtijd

kate middleton hosting
Paperless Post

Stuur een uitnodiging als je een feest organiseert. Dit hoeft niet per se formeel met een envelop en postzegel. 'The Duchess herself uses Paperless Post,' vertelt Meier. Extra tip: zet er een eindtijd bij zodat gasten niet tot midden in de nacht blijven rondhangen. 

2

Een goede voorbereiding is, jawel, het halve werk

White, Table, Tablecloth, Flower, Centrepiece, Rehearsal dinner, Room, Dishware, Tableware, Textile,
Kathryn Wirsing

Niemand heeft zin om een hele dag te moeten reserveren om de boel klaar te zetten. Begin een dag voor de fuif met de decoratie en kook alle dingen die van tevoren gemaakt kunnen worden. Je bent veel relaxter op het moment dat de gasten arriveren en hoeft niet meer te stressen in de keuken. Op de dag zelf kun je de focus leggen op het eten en de kleine dingen die je misschien over het hoofd hebt gezien.

3

Zó dek je de tafel als een royal

duchess etiquette kate middleton
Kathryn Wirsing + Megan Tatem

Plaats het bord vier centimeter van de tafelrand en leg het bestek ernaast op de lijn van het bord. De afstand tussen het bestek is niet van belang. Plaats het wel van buiten naar binnen, zodat het ook op dezelfde manier gebruikt kan worden. Glaswerk hoort rechtsboven ten opzichte van het bord; brood- en boterschaaltjes aan de linkerkant.

Advertentie - Lees hieronder verder
4

Begroet de gasten met een kus of een stevige handdruk

duchess ettiquete kate middleton
Kathryn Wirsing

Middleton begroet haar gasten informeel volgens lokale tradities. Bij vrienden en goede kennissen geeft ze de voorkeur aan een wangzoen - rechterwang tegen linkerwang. Bij anderen geeft ze een hand. De Duchess staat dan ook bekend om haar stevige handdruk. 

5

Serveer een hors d'oeuvre per drie gasten

Food, Cuisine, Dish, Ingredient, Baked goods, Finger food, Bruschetta, Produce, Recipe, Cream cheese,

'If you have nine guests, you should serve a selection of at least three foods,' legt Meier uit. Zorg altijd voor een vegetarisch alternatief en maak ze klein genoeg om in een hap op te peuzelen. Vergeet niet om een servet en tandenstokers te serveren bij vettige hapjes. 

6

Introduceer mensen zo snel mogelijk aan elkaar

kate middleton
Kathryn Wirsing

'As the host, your job is to speak to and engage each of your guests, making sure everyone is happy, comfortable and feels welcome,' vertelt Meier. Zoek naar raakvlakken op interessegebied en andere connecties tussen de gasten en ga dan door naar de volgende zodat je iedereen hebt gehad voor het diner. 

Advertentie - Lees hieronder verder
7

Hou je handtas in de hand

princess hosting middleton
Kathryn Wirsing + Megan Tatem

Grote tassen zijn ongepast tijdens feesten. Een kleinere handtas of clutch is meer gepast. Als Middleton bij een partij aanwezig is, houdt ze haar tas voor zich met een of beide handen (ligt eraan of ze handen moet schudden). De tas wordt nooit onder de schouder gehouden of op de grond of tafel geplaatst. Wanneer er geen stoel vrij is, plaatst ze de tas achter haar rug tegen de stoelleuning. 

8

Zit in de 'Duchess Slant'

kate middleton
Kathryn Wirsing + Megan Tatem

Bij de Duchess draait het allemaal om houding. 'Typically 'the Duchess Slant' is used when a lady has to sit for an extended amount of time while keeping poise and posture,' vertelt Meier. Zit recht met voldoende ruimte tussen je rug en de leuning en houd je kin parallel met de grond. Houd enkels en knieën bij elkaar, hakken altijd op de grond, zelfs wanneer de enkels gekruist zijn in een Cambridge Cross.'The slightly slanted knees create a zig-zag effect, which keeps anyone from seeing up your dress — and makes your legs look longer.'

9

Hou je wijnglas bij de steel vast

hosting holiday kate middleton
Kathryn Wirsing

Dit voorkomt dat je de drank verhit. Vergeet niet dat wijn altijd tot het breedste gedeelte van het glas geschonken mag worden. Let op als je lippenstift draagt: drink vanaf dezelfde plek zodat niet de gehele rand van het glas een afdruk krijgt. 

Advertentie - Lees hieronder verder
10

Vouw je servet door de helft met de punt naar voren wijzend

holiday kate middleton
Kathryn Wirsing

Legt nooit je servet op schoot totdat de host dat doen. Wanneer je mond of handen wil afvegen, doe dat aan de binnenkant van het vouwsel zodat de viezigheid niet op je kleren komt. 

11

Neem drie happen en stop

holiday kate middleton
Kathryn Wirsing

Middleton neemt drie happen, maximaal vier, en legt daarna haar zilverwerk neer. Bij soep schept ze altijd van haar af. 

12

Mes hou je vast met rechts, vork met links

duchess hosting holiday
Kathryn Wirsing

Zelfs als je een hap neemt. Leg het eten op de achterkant van de vork om te eten. Dezelfde regels, drie happen en dan rust, gaan hier op. Wanneer Middleton klaar is, legt ze haar bestek diagonaal op het bord met het mes naar binnen wijzend. 

Advertentie - Lees hieronder verder
13

Kondig nooit aan wanneer je naar het toilet moet

holiday hosting duchess kate middleton
Kathryn Wirsing

In plaats daarvan: excuseer jezelf. Wanneer je opstaat, leg je het servet rustig op de tafel. 

14

Laat het toilet tiptop achter

Serveware, Dishware, Drinkware, Cup, Drink, Tableware, Coffee cup, Teacup, Teal, Saucer,
Megan Tatem

Als je het toilet verwelkomend en volgens etiquette uit wil laten zien, volg Meiers regels: 'The Duchess will also probably have lightly scented soap and paired hand cream. Many upper class British homes prefer bar soap to liquid, so the duchess may use that in her private quarters.' Leg geen onhygiënisch leesmateriaal of kaarsjes neer. 

15

Koffie- en theekopjes hou je niet hetzelfde vast

hosting kate middleton duchess princess
Kathryn Wirsing + Megan Tatem

Bij thee houd je het kopje op een knijpende manier vast, waarbij je duim en wijsvinger tegen elkaar drukt, middelvinger in het oor laat rusten en de rest erbuiten houdt. Bij koffie mag je de wijsvinger door het oor van het kopje steken. De duim rust op het oor en de andere vingers rusten onder het oor. 

Advertentie - Lees hieronder verder
16

Laat gasten nooít de afwas doen

holiday kate middleton
Kathryn Wirsing

'A good guest should always offer to help; however, an even better hostess would never accept,' aldus Meier. 'Hosting is hard work and your goal is to make sure your guests are relaxed and feel taken care of at all times. They should not be helping in the kitchen or cleaning.'

Van: Good Housekeeping US
Meer van Harper's BAZAAR
 
preview for Cultuur & Reizen

Cultuur & Reizen

wedding of danish crown prince frederik and mary donaldson

Hoe hebben Máx en Alex elkaar ooit ontmoet?

a room with chairs and a painting

In deze appartementen slaap je tijdens Salone

the princess of wales delivers keynote speech at the shaping us national symposium

Kate Middleton doneert haar aan zieke kinderen

a pool with lounge chairs and palm trees around it

Binnenkijken bij interieurdesigner Mariska Dietz

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder