16 Regels die Kate Middleton als host nooit breekt

Etiquette waar je nog 'ns iets aan hebt!

Ja, we willen allemaal best een prins trouwen, in een fraai paleis wonen, en onze dagen slijten met weldoenerij en Pilates - de rest, zoals na een bevalling gemake-upt en wel op de foto: thanks, but no thanks. Maar dat van die prins gaat sowieso toch jamais gebeuren, dus dat van op die foto gaan na de bevalling hoeft ook niet. Scheelt weer.

Wèl kunnen we een dappere poging wagen net zo goed te worden in een partij hosten als Kate Middleton, want de Duchess is zeg maar écht heel goed - ze staat te boek als sublieme gastvrouw. Hoe ze het klaarspeelt? Expert en Middletons persoonlijke etiquettejuffrouw Myka Meier licht het royale (feest)plan van aanpak toe.

Bij dezen.

Advertisement - Continue Reading Below

Stuur een echte uitnodiging — met daarop een eindtijd

Stuur een uitnodiging als je een feest organiseert. Dit hoeft niet per se formeel met een envelop en postzegel. 'The Duchess herself uses Paperless Post,' vertelt Meier. Extra tip: zet er een eindtijd bij zodat gasten niet tot midden in de nacht blijven rondhangen. 

Advertisement - Continue Reading Below

Een goede voorbereiding is, jawel, het halve werk

Niemand heeft zin om een hele dag te moeten reserveren om de boel klaar te zetten. Begin een dag voor de fuif met de decoratie en kook alle dingen die van tevoren gemaakt kunnen worden. Je bent veel relaxter op het moment dat de gasten arriveren en hoeft niet meer te stressen in de keuken. Op de dag zelf kun je de focus leggen op het eten en de kleine dingen die je misschien over het hoofd hebt gezien.

Advertisement - Continue Reading Below

Zó dek je de tafel als een royal

duchess etiquette kate middleton
GIF

Plaats het bord vier centimeter van de tafelrand en leg het bestek ernaast op de lijn van het bord. De afstand tussen het bestek is niet van belang. Plaats het wel van buiten naar binnen, zodat het ook op dezelfde manier gebruikt kan worden. Glaswerk hoort rechtsboven ten opzichte van het bord; brood- en boterschaaltjes aan de linkerkant.

Advertisement - Continue Reading Below

Begroet de gasten met een kus of een stevige handdruk

Middleton begroet haar gasten informeel volgens lokale tradities. Bij vrienden en goede kennissen geeft ze de voorkeur aan een wangzoen - rechterwang tegen linkerwang. Bij anderen geeft ze een hand. De Duchess staat dan ook bekend om haar stevige handdruk. 

Advertisement - Continue Reading Below

Serveer een hors d'oeuvre per drie gasten

'If you have nine guests, you should serve a selection of at least three foods,' legt Meier uit. Zorg altijd voor een vegetarisch alternatief en maak ze klein genoeg om in een hap op te peuzelen. Vergeet niet om een servet en tandenstokers te serveren bij vettige hapjes. 

Advertisement - Continue Reading Below

Introduceer mensen zo snel mogelijk aan elkaar

'As the host, your job is to speak to and engage each of your guests, making sure everyone is happy, comfortable and feels welcome,' vertelt Meier. Zoek naar raakvlakken op interessegebied en andere connecties tussen de gasten en ga dan door naar de volgende zodat je iedereen hebt gehad voor het diner. 

Advertisement - Continue Reading Below

Hou je handtas in de hand

Grote tassen zijn ongepast tijdens feesten. Een kleinere handtas of clutch is meer gepast. Als Middleton bij een partij aanwezig is, houdt ze haar tas voor zich met een of beide handen (ligt eraan of ze handen moet schudden). De tas wordt nooit onder de schouder gehouden of op de grond of tafel geplaatst. Wanneer er geen stoel vrij is, plaatst ze de tas achter haar rug tegen de stoelleuning. 

Advertisement - Continue Reading Below

Zit in de 'Duchess Slant'

Bij de Duchess draait het allemaal om houding. 'Typically 'the Duchess Slant' is used when a lady has to sit for an extended amount of time while keeping poise and posture,' vertelt Meier. Zit recht met voldoende ruimte tussen je rug en de leuning en houd je kin parallel met de grond. Houd enkels en knieën bij elkaar, hakken altijd op de grond, zelfs wanneer de enkels gekruist zijn in een Cambridge Cross.'The slightly slanted knees create a zig-zag effect, which keeps anyone from seeing up your dress — and makes your legs look longer.'

Advertisement - Continue Reading Below

Hou je wijnglas bij de steel vast

Dit voorkomt dat je de drank verhit. Vergeet niet dat wijn altijd tot het breedste gedeelte van het glas geschonken mag worden. Let op als je lippenstift draagt: drink vanaf dezelfde plek zodat niet de gehele rand van het glas een afdruk krijgt. 

Advertisement - Continue Reading Below

Vouw je servet door de helft met de punt naar voren wijzend

Legt nooit je servet op schoot totdat de host dat doen. Wanneer je mond of handen wil afvegen, doe dat aan de binnenkant van het vouwsel zodat de viezigheid niet op je kleren komt.