Skip to Content

9 valentijnscocktails om met z'n tweeën hartstikke van te genieten

Of gewoon alleen, wanneer je daar eventjes zin in hebt.

By Harpers Bazaar
Liquid, Fluid, Drink, Ingredient, Alcoholic beverage, Tableware, Classic cocktail, Cocktail, Produce, Apéritif, pinterest
Design by Betsy Farrell

Liefde is als... 'n niet al te bescheiden glaasje alcohol. Daar blijf je immers eindeloos van genieten. En met valentijnsdag in het vooruitzicht daarom hier de 9 lekkerste cocktailrecepten om samen (of gewoon helemaal in je uppie) lief te hebben. Komen ze:

1

Sparkling Raspberry

<p><strong data-redactor-tag="strong">Ingredients:&nbsp;</strong><span class="redactor-invisible-space" data-verified="redactor" data-redactor-tag="span" data-redactor-class="redactor-invisible-space"></span><br></p><p>1½ oz.&nbsp;Vanilla Vodka</p><p>1 tsp. Simple Syrup</p><p>½ oz. Fresh Lemon Juice</p><p>Sparkling Ice Grape Raspberry</p><p>Raspberry Ice Cubes, for garnish</p><p><strong data-redactor-tag="strong">Directions:&nbsp;</strong><span class="redactor-invisible-space" data-verified="redactor" data-redactor-tag="span" data-redactor-class="redactor-invisible-space"></span><br></p><p>Place raspberry ice cubes in glass and set to the side. In a cocktail shaker, add vanilla vodka, simple syrup, and fresh lemon juice- shake. Strain over ice and add Sparkling Ice Grape Raspberry.</p><p><em data-redactor-tag="em" data-verified="redactor">Courtesy of Sparkling Ice</em></p>

Men neme: 

3 el Vanilla vodka

1 el Suikersiroop

1 el Vers citroensap

Sparkling Ice Grape Raspberry

Ijsblokjes met framboos, voor garnering

Zo maak je het: 

Doe de ijsblokjes met framboos in een glas en zet het aan de kant. Plaats in de cocktailshaker: vanilla vodka, suikersiroop en het citroensap. Shake-it baby. Giet het mensel over het ijs en voeg de Sparkling Ice Grape Raspberry toe.

Bron: Sparkling Ice

2

Honey Berry Cosmo

<p><strong data-redactor-tag="strong">Ingredients:&nbsp;</strong><span class="redactor-invisible-space" data-verified="redactor" data-redactor-tag="span" data-redactor-class="redactor-invisible-space"></span><br></p><p>0.75&nbsp;oz&nbsp;Chambord® Liqueur</p><p>1.25&nbsp;oz&nbsp;Jack Daniel's® Tennessee Honey</p><p>1.5&nbsp;oz&nbsp;Cranberry Juice</p><p>1&nbsp;Splash&nbsp;Lemon Juice</p><p>1&nbsp;&nbsp;Lemon Twist, for garnish</p><p><strong data-redactor-tag="strong">Directions:&nbsp;</strong><span class="redactor-invisible-space" data-verified="redactor" data-redactor-tag="span" data-redactor-class="redactor-invisible-space"></span><br></p><p>Shake with ice and strain into a martini glass.<span class="redactor-invisible-space" data-verified="redactor" data-redactor-tag="span" data-redactor-class="redactor-invisible-space"></span></p><p><em data-redactor-tag="em" data-verified="redactor">Courtesy of Chambord Liqueur</em></p>

Men neme: 

1.5 el  Chambord Liqueur

2.5 el Jack Daniel's Tennessee Honey

3 el Cranberrysap

1 scheut citroensap 

1  citroentwist, voor garnering

Zo maak je het: 

Shaken met ijs en gieten in een martini glas.

Bron: Chambord Liqueur

3

Pomegranate Champagne Punch

<p><strong data-redactor-tag="strong">Ingredients:&nbsp;</strong><span class="redactor-invisible-space" data-verified="redactor" data-redactor-tag="span" data-redactor-class="redactor-invisible-space"></span><br></p><p>1 1/2 cups Sparkling Ice Pomegranate Blueberry</p><p>1 cup PearNectar</p><p>1/4 cup Orange-Flavored Liqueur, such as Grand Marnier</p><p>1 bottle (750 ml) Champagne</p><p>Mint and Blueberries, for garnish</p><p><strong data-redactor-tag="strong">Directions:&nbsp;</strong><span class="redactor-invisible-space" data-verified="redactor" data-redactor-tag="span" data-redactor-class="redactor-invisible-space"></span><br></p><p>In a large pitcher, combine Sparkling Ice Pomegranate Blueberry, pear nectar, and orange-flavored liqueur.&nbsp;Slowly add Champagne. Serve over ice.&nbsp;Garnish with mint and blueberries.</p><p><em data-redactor-tag="em" data-verified="redactor">Courtesy of Sparkling Ice</em></p>

Men neme: 

1,5 kop Sparkling Ice Pomegranate Blueberry

1 kop Perennectar

1/4 kop sinaasappellikeur 

1 fles (750 ml) Champagne

Mint en bosbessen, voor garnering

Zo maak je het: 

Doe in een grotere blender: Sparkling Ice Pomegranate Blueberry, perennectar en de sinaasappellikeur. Voeg langzaam de champagne toe. Serveer met ijs. Garneer met mint en bosbessen. 

Bron: Sparkling Ice

Advertentie - Lees hieronder verder
4

Stroke of Midnight

<p><strong data-redactor-tag="strong" data-verified="redactor">Ingredients:&nbsp;</strong></p><p>1 oz. Cointreau</p><p>1/4 oz. Grenadine</p><p>4 oz. Champagne</p><p><strong data-redactor-tag="strong" data-verified="redactor">Directions:&nbsp;</strong></p><p>Start by pouring the Cointreau, then top off with champagne, and lastly add the grenadine. Garnish with an orange twist.</p><p><em data-redactor-tag="em">Courtesy of Cointreau</em><span class="redactor-invisible-space" data-verified="redactor" data-redactor-tag="span" data-redactor-class="redactor-invisible-space"></span><br></p>

Men neme:

2 el Cointreau

1/2 el Grenadine

8 el Champagne

Zo maak je het: 

Doe de Cointreau in een glas, giet daarna de champagne erbij en voeg als laatste de grenadine toe. Garneer met een sinaasappeltwist. 

Bron: Cointreau

5

Spicy Tropic

<p><strong data-redactor-tag="strong">Ingredients:&nbsp;</strong><span class="redactor-invisible-space" data-verified="redactor" data-redactor-tag="span" data-redactor-class="redactor-invisible-space"></span><br></p><p>1 1/2 oz. Tequila Don Julio 70
</p><p>1 oz Ginger
</p><p>1 half Lime
</p><p>6 Pineapple Bites
</p><p>1 splash Ginger Ale
</p><p>1 pinch Cayenne Pepper
</p><p>Lime Wheel &amp; Candied Ginger, for garnish
</p><p><strong data-redactor-tag="strong">Directions:&nbsp;</strong><span class="redactor-invisible-space" data-verified="redactor" data-redactor-tag="span" data-redactor-class="redactor-invisible-space"></span><br></p><p><span data-redactor-tag="span" data-verified="redactor"></span>Combine Tequila Don Julio 70, ginger, squeezed half lime, pineapple bites and a splash of ginger ale in a rocks glass with ice and stir. Top with a pinch of cayenne pepper. Garnish with lime wheel and candied ginger.</p><p><em data-redactor-tag="em" data-verified="redactor">Created by New York City's Chef&nbsp;Franco Noriega</em></p>

Men neme: 

3 el Tequila Don Julio 70

2 el Gember

1 halve limoen

6 stukjes ananas

1 scheut Ginger Ale

1 snufje Cayennepeper

Schijfje limoen en gekonfijte gember, voor garnering

Zo maak je het:  

Doe in een waterglas en roer:  Tequila Don Julio 70, gember, geperste halve limoen, stukken ananas, ginger ale en wat ijs. Voeg daar een snufje cayennepeper aan toe. Garneer met het schijfje limoen en gekonfijte gember.

Bron: Franco Noriega

6

Raspberry Watermelon Sparkling Sangria

<p><strong data-redactor-tag="strong">Ingredients:&nbsp;</strong><span class="redactor-invisible-space" data-verified="redactor" data-redactor-tag="span" data-redactor-class="redactor-invisible-space"></span><br></p><p>1 to 2 cubes Frozen Watermelon</p><p>3 to 4 Raspberries</p><p>Chilled Rosé Wine</p><p>IZZE Raspberry Watermelon</p><p>Fresh Mint, for garnish</p><p><strong data-redactor-tag="strong">Directions:&nbsp;</strong><span class="redactor-invisible-space" data-verified="redactor" data-redactor-tag="span" data-redactor-class="redactor-invisible-space"></span></p><p>Put the watermelon and raspberries in the bottom of a chilled cocktail glass. &nbsp;Fill halfway with&nbsp;rosé. Top with IZZE Raspberry Watermelon.&nbsp;Garnish with mint.</p><p><em data-redactor-tag="em" data-verified="redactor">Courtesy of IZZE</em></p>

Men neme:

1 à 2 blokjes bevroren watermeloen

3 à 4 frambozen

Gekoelde Rosé

IZZE Raspberry Watermelon

Verse munt, voor garnering

Zo maak je het:  

Doe de watermeloen en frambozen in een gekoeld cocktailglas. Vul het glas halfvol met rosé. Vul de rest van het glas aan met IZZE Raspberry Watermelon. Garneer met verse munt.

Bron: IZZE

Advertentie - Lees hieronder verder
7

Love of a Lifethyme

<p><strong data-redactor-tag="strong">Ingredients:&nbsp;</strong><span class="redactor-invisible-space" data-verified="redactor" data-redactor-tag="span" data-redactor-class="redactor-invisible-space"></span><br></p><p>1 oz. Patrón&nbsp;Silver</p><p>½ oz. Lemon</p><p>¼ oz. Pomegranate syrup</p><p>¼ oz. Honey</p><p>2 dashes Peychauds bitters<span class="redactor-invisible-space" data-verified="redactor" data-redactor-tag="span" data-redactor-class="redactor-invisible-space"></span><br></p><p>Fresh Thyme, for garnish</p><p><strong data-redactor-tag="strong">Directions:&nbsp;</strong><span class="redactor-invisible-space" data-verified="redactor" data-redactor-tag="span" data-redactor-class="redactor-invisible-space"></span><br></p><p>Shake ingredients with ice, double strain into a coupe or champagne glass, absinthe spritz, champagne or Prosecco float. Garnish with fresh thyme.</p><p><em data-redactor-tag="em" data-verified="redactor">Created by&nbsp;Lucinda Sterling at <a href="https://www.yelp.com/biz/middle-branch-new-york" target="_blank" data-tracking-id="recirc-text-link">Middle Branch</a></em><span class="redactor-invisible-space" data-verified="redactor" data-redactor-tag="span" data-redactor-class="redactor-invisible-space"><a href="https://www.yelp.com/biz/middle-branch-new-york"><em data-redactor-tag="em" data-verified="redactor"></em></a></span></p>

Men neme:

2 el Patrón Silver of andere tequila 

1 el citroensap

0,5 el granaatappelsap

0,5 el Honing

2 scheuten Peychauds cocktail bitter

Verse tijm, voor garnering

Zo maak je het: 

Shake de ingrediënten met ijs. Zeef twee keer in een prosecco- of champagneglas. Garneer met verse tijm. 

Bron: Lucinda Sterling van Middle Branch

8

Yours Truly Sangria

<p><strong data-redactor-tag="strong">Ingredients:&nbsp;</strong><span class="redactor-invisible-space" data-verified="redactor" data-redactor-tag="span" data-redactor-class="redactor-invisible-space"></span><br></p><p>6 oz. Truly Spiked &amp; Sparkling Pomegranate&nbsp;</p><p>2 oz. Red Wine</p><p>Assorted Citrus Fruits</p><p>Assorted Fresh Berries</p><p>1 oz. Brandy</p><p>1 oz. Raspberry flavoring</p><p>Squeeze of Orange and Lime</p><p><strong data-redactor-tag="strong">Directions:&nbsp;</strong></p><p>In advance, soak in fruit in brandy. Combine 6 oz. Truly Spiked &amp; Sparkling Pomegranate and 2 oz. red wine in a red wine glass over ice. Garnish with orange slice. To note: To make batch sangria, use 3:1 ratio of Truly Spiked &amp; Sparkling to red wine.&nbsp;<span class="redactor-invisible-space" data-verified="redactor" data-redactor-tag="span" data-redactor-class="redactor-invisible-space"></span><br></p><p><span class="redactor-invisible-space" data-verified="redactor" data-redactor-tag="span" data-redactor-class="redactor-invisible-space"><em data-redactor-tag="em" data-verified="redactor">Courtesy of Truly Spiked and Sparkling</em></span></p>

Men neme:

12 el Truly Spiked & Sparkling Pomegranate 

4 el rode wijn

Diverse citrusvruchten

Diverse bessen

2 el Brandewijn

2 el smaakstof framboos

Scheut citroen- en limoensap 

Zo maak je het:  

Vooraf, laat het fruit weken in de brandewijn. Doe de Truly Spiked & Sparkling Pomegranate en rode wijn in een wijnglas met ijs.  Voeg het vooraf geweekte mensel toe en garneer met een schijf citroen. 

Bron: Truly Spiked & Sparkling

9

Chocolate seduction

<p><strong data-redactor-tag="strong">Ingredients:&nbsp;</strong><span class="redactor-invisible-space" data-verified="redactor" data-redactor-tag="span" data-redactor-class="redactor-invisible-space"></span><br></p><p>1 oz. Jägermeister
</p><p>1 oz. Aperol
</p><p>1 oz. Brovo Amaro
</p><p>Chocolate Molé Bitters
</p><p>Grapefruit Peel
</p><p><strong data-redactor-tag="strong">Directions:&nbsp;</strong><span class="redactor-invisible-space" data-verified="redactor" data-redactor-tag="span" data-redactor-class="redactor-invisible-space"></span><br></p><p>Combine all ingredients together, stir, and&nbsp;strain into rocks glass over fresh ice.&nbsp;Garnish with chocolate molé bitters and a grapefruit peel.
</p><p><em data-redactor-tag="em" data-verified="redactor">Created by Matt Friedlander of&nbsp;Fools Gold</em><span class="redactor-invisible-space" data-verified="redactor" data-redactor-tag="span" data-redactor-class="redactor-invisible-space"><em data-redactor-tag="em" data-verified="redactor"></em></span><br></p>

Men neme: 

2 el Jägermeister

2 el Aperol

2 el Brovo Amaro

Chocolate Molé Bitters

Schil van een grapefruit

Zo maak je het: 

Meng alle ingrediënten en giet het in een waterglas met vers ijs. Garneer met chocoate molé bitters en de grapefruitschil. 

Bron: Matt Friedlander van Fools Gold

Van: Marie Claire US
Meer van Harper's BAZAAR
 
preview for Cultuur & Reizen

Cultuur & Reizen

a group of people outside at milan design week

Milaan Design Week: déze plekken moet je bezoeken

wedding of danish crown prince frederik and mary donaldson

Hoe hebben Máx en Alex elkaar ooit ontmoet?

a room with chairs and a painting

In deze appartementen slaap je tijdens Salone

the princess of wales delivers keynote speech at the shaping us national symposium

Kate Middleton doneert haar aan zieke kinderen

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder