Skip to Content

11 Interieurtrends waar we van af moeten

Als we onze Amerikaanse collega's moeten geloven, althans.

Serveware, Pattern, Flag of the united states, Dishware, Flag, Kitchen utensil, Christmas decoration, Home accessories, Christmas, Holiday, pinterest

Trends komen, maar lijken ook nog vóór je ze in je huis hebt doorgevoerd alweer te moeten gaan. Onze ELLE Decoration-collega's stelden een lijst op van tien trends die ze in 2017 niet meer willen zien. Of wij het er mee eens zijn? Laten we zeggen dat we die Edisonlamp netjes laten hangen. Gewoon omdat we daar zin in hebben.

1

Stolp daarmee

Flowerpot, Glass, Serveware, Drinkware, Teal, Aqua, Transparent material, Dishware, Couch, Barware,

De stolp. Zoals Het Parool ooit de spijker op z'n stolp sloeg: 'Van Belle en het Beest leerden we allemaal al vroeg dat dingen van waarde onder een stolp horen. Maar 'waarde' blijkt anno 2015 een subjectief gegeven: cactussen, opgezette dieren en kaalgeschoren Barbiehoofden. Je zou je afgeknipte teennagels nog onder een glazen koepeltje bewaren. Stolp daarmee!' En zo is het maar net. Dank Louis Bollee en Hans van Lissum voor deze rake woorden.

2

Messing, messing, messing

Spoon, Cutlery, Tableware, Kitchen utensil, Metal,

Haal rustig adem, het gaat hier slechts om een overkill aan messing - met een beetje mixen met andere materialen en het iets minder extreem aanpakken doen we het volgens de Amerikanen weer helemaal goed.

3

Edisonlampen

outdated home trends
Getty Images

Ok, over één ding zijn we het hier eens: net als in Brooklyn ziet hier ook ongeveer ieder restaurant eruit als een oude fabriek en wij pleiten al geruime tijd voor meer pracht en praal - maar dat betekent niet dat we al onze kale lampen gaan vervangen voor een kroonluchter. 

Advertentie - Lees hieronder verder
4

Alles wit

outdated home trends
Getty Images

Wat voorheen eigentijds was, voelt nu een beetje als klinisch. Diepe kleuren, donkere tonen en texturen voegen warmte en frisheid toe in de minimalistische stulp. 

5

Indigo kussens, indigo dekens en ander indigo

outdated home trends
Getty Images

Ook aan indigo bleek er de afgelopen tijd een overdosis te zijn geweest. Gelukkig zijn we met de kleur blauw nog láng niet klaar en experimenteren we maar al te graag met verschillende tonen binnen de rijke kleur. 

6

Scherpe randen

outdated home trends
Getty Images

Hier en daar een hoekig item is prima, maar 2017 wordt het jaar van de cirkels en afgeronde hoeken. De scherpe kantjes er van af, geen edginess, maar comfort en rust in huis. Amen.

Advertentie - Lees hieronder verder
7

Alles doe-het-zelven

outdated home trends
Getty Images

Wij zijn niet vies van een goede DIY (zie hier maar, of hier, of hier). Maar als je je hele huis handgemaakt wilt, zouden wij het persoonlijk ook liever uitbesteden. Dat ligt misschien aan het feit dat wij met scharen nog wel uit de weg kunnen, maar met hamers en zagen iets minder. 

8

Geborsteld metaal

outdated home trends
Getty Images

Bij het uitzwaaien van de industriële trend hoort ook het uitzwaaien van geborsteld metaal. Nu vinden wij het vervangen van de gehele keuken nogal wat, maar zien we zeker wat in de trend van goud en brons als vervanging voor metaal.

9

Strakke kamers

outdated home trends
Getty Images

2017 wordt het jaar van textuur - en dus warmte. Een strakke, moderne kamer past niet helemaal in dat plaatje, maar modernisme an sich wel: grote stiksels, plooien, vouwen en andere warme texturen kunnen een kamer heel mooi vormen.

Advertentie - Lees hieronder verder
10

Oversized meubels

outdated home trends
Getty Images

Ruimte wordt steeds belangrijker in de woonkamers, die enorme hoekbank blijkt niet meer bovenaan onze generale wishlists te staan - wat overigens wel een beetje in strijd is met comfort, want wat zit-ie lekker. 

11

Chevron

outdated home trends
Getty Images

Hier zijn designers de schuldigen: ontwerpers schuwen massaal het zigzagpatroon chevron. De corgi mag overigens blijven.

Meer van Harper's BAZAAR
 
preview for Cultuur & Reizen

Cultuur & Reizen

crown

Dit zijn de beste series op Netflix in 2024

kate middleton en prins william met hun kinderen

Kate en William delen nieuwe foto van prins Louis

john galliano

Deze documentaire over John Galliano wil je zien

hoxton barcelona rooftop pool

Stedentrip Barcelona: deze plekken wíl je bezoeken

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder