Skip to Content

15 Mieterse champagne-cocktailrecepten voor de feestdagen

Ook jij ken 't shaken.

By Harpers Bazaar
Barware, Fluid, Liquid, Drinkware, Tableware, Glass, Stemware, Serveware, Drink, Dishware, pinterest

In de stress omdat je aan de kook moet deze feestdagen? Serveer je gasten dan eerst 'ns van deze supersimpele champagnecocktails, en niemand bekommert zich meer om die doorgekookte soep of zwartgeblakerde kalkoen...

1

Wake Up & Smell the Roses

Liquid, Fluid, Glass, Drink, Barware, Drinkware, Alcoholic beverage, Cocktail, Amber, Tableware,
Courtesy of NOLET'S Finest Gins

De ingrediënten:

37 ml. NOLET'S Silver Gin

15 ml. Fruit Lab Hibiscus Liqueur

7,5 ml. Citroensap

4 Scheutjes Bar Keep lavendel bitter

88 ml. Brut Cava


Bereiding:

Mik de NOLET'S Silver Gin, hibiscus likeur, het citroensap, de ijsblokjes en de lavendelbitter in een cocktailshaker en schud hem gedurende drie tot vier seconde flink door. Giet het mengsel vervolgens in een champagneglas en voeg de Brut Cava toe tot de glazen gevuld zijn. Top met verse bosbessen en een tak lavendel. 

2

Pomp Fizz

Liquid, Fluid, Glass, Drinkware, Stemware, Drink, Serveware, Tableware, Barware, Alcoholic beverage,

De ingrediënten:

25 ml. Patrón Reposado

22 ml. Citroensap

15 ml. Kaneelsiroop

1 barlepel met zaden van de granaatappel

Prosecco


Bereiding:

Shake de Patrón Reposado, het citroensap, de zaden en de ijsblokjes in de cocktailshaker en giet het vervolgens in een champagneglas.Voeg dan de prosecco, zaden van de granaatapel en de kaneelsiroop toe. 

3

Winter Jack Mimosa

<p><span class="redactor-invisible-space"><a href="http://www.epicurious.com/recipes/food/views/passion-fruit-mimosa-102808" target="_blank">Not your</a> standard OJ drink. </span></p><p><strong>Ingredients:</strong></p><p>1 cup Chilled Champagne</p><p><span></span>1/2 cup Chilled Passion-fruit Nectar or Juice</p><p><strong>Directions:</strong></p><p>Divide champagne between two glasses and top off each drink with nectar or juice (3 to 4 tablespoons).<span></span></p>

De ingrediënten:

30 ml. Jack Daniel's Winter Jack Tennessee Cider

30 ml. Appel Cider

30 ml. Korbel Champagne


Bereiding:

Begin met de Jack Daniel's en giet vervolgens de appel cider en de champagne in het glas.

Advertentie - Lees hieronder verder
4

Frozen Peach Bellini

<p>A <a href="http://damndelicious.net/2015/05/29/frozen-peach-bellini/" target="_blank">chilled version</a> of your favorite brunch cocktail (sorry, mimosas). </p><p><strong>Ingredients: </strong></p><p>3 cups Frozen Peach Slices</p><p>1 cup Mango Nectar</p><p>1 (750-mL) bottle Prosecco, chilled</p><p><strong>Directions: </strong></p><p><span></span>Combine peach slices and mango nectar in blender until smooth. Pour peach mixture into champagne flutes until half full. Fill glasses with Prosecco. Serve immediately, garnished with peach slices, if desired.</p>

De ingrediënten:

3 koppen Bevroren plakken perzik 

1 kop Mango Nectar

1 fles (750-mL) Prosecco, gekoeld


Bereiding:

Meng de perziken en mango nectar in de blender tot een gladde massa. Vul dan de helft van het glas met het mengsel en vul hem aan met prosecco.

5

Strawberry Champagne Cocktail

<p><a href="http://www.foodiemisadventures.com/2013/02/drink-dish-strawberry-champagne-cocktail-with-video.html" target="_blank">Bubbly sugary goodness</a>. </p><p><strong>Ingredients: </strong></p><p>¼ cup Strawberries, hulled and roughly chopped</p><p>2 tsp. Fresh Lemon Juice</p><p>2 Tbsp. Sugar</p><p>12 oz. Champagne</p><p>1 oz. Chambord</p><p>2 Strawberries, for optional garnish</p><p><strong>Directions: </strong></p><p><strong></strong>In the bowl of a food processor combine strawberries, lemon juice, and sugar. Puree until smooth and no chunks of strawberry remain. If desired, strain seeds from the strawberry mixture. Fill two champagne flutes ¾ full with champagne. Pour in ½ oz of Chambord into each flute and top each with 1 to 2 tablespoons of the strawberry puree mixture. Garnish with a strawberry and serve.</p>

De ingrediënten:

¼ kop Aardbeien, in stukjes

2 Eetlepels vers citroensap

2 Eetlepels suiker

350 ml. Champagne

30 ml. Chambord


Bereiding: 

Pureer de aardbeien, het citroensap en de suiker tot een gladde massa. Vul vervolgens 3/4 van het glas met champagne en voeg de Chambord en 1 tot 2 eetlepels van het aardbeienmengsel toe. 

6

Frozen Berry Bellini

<p>A <a href="http://www.foodnetwork.com/recipes/paula-deen/mixed-berry-bellinis-recipe.html">better-than-popsicles recipe.</a></p><p><strong>Ingredients: </strong></p><p>1 (12-oz.) Package Frozen Mixed Berries, thawed</p><p>1/4 cup Sugar</p><p>1 (750 ml) Bottle Sparkling Wine or Prosecco<br><br><strong>Directions: </strong></p><p>In the container of an electric blender, combine berries and sugar; process until smooth. Strain mixture, if desired. Pour fruit mixture into a serving pitcher; slowly add wine, stirring gently to combine.<br></p>

De ingrediënten:

350 gram Gemengde bessen, ontdooid

1/4 kop Suiker

1 fles (750 ml) Mousserende Wijn of Prosecco


Bereiding: 

Meng de bessen en suiker tot een gladde massa en giet het fruitmengsel in een glas. Voeg vervolgens langzaam de prosecco toe en roer het geheel goed door. 

Advertentie - Lees hieronder verder
7

Little Napoleon

<p>A spin on a popular French sparkler from Leslie Ross of Houston's <a href="http://treadsack.com/hunkydory/" target="_blank">Hunky Dory Tavern</a>. </p><p><strong>Ingredients: </strong></p><p>1 oz. Courvoisier Napoleon</p><p>.5 oz. Pineau des Charentes </p><p>.75 oz. Giffard Strawberry Cordial</p><p>.75 oz. Lemon Juice</p><p>Ruinart Blanc de Blanc Champagne to top</p><p><strong>Directions: </strong></p><p>Shake and strain into a glass. Top with champagne and garnish with a flower/rose petal. <br></p>

De ingrediënten:

30 ml. Courvoisier Napoleon

15 ml. Pineau des Charentes

22 ml. Giffard Strawberry Cordial

22 ml. Citroensap

Champagne 


Bereiding:

Schud de ingrediënten (behalve de champagne) met een shaker en giet het mengsel in een glas. Top met champagne garneer met een bloem / bloemblaadje.

8

Peer en Ginger Sage Champagne Cocktail

<p><a href="http://dishingupthedirt.com/featured/pear-ginger-sage-champagne-cocktails/" target="_blank">If you fancy</a>. <strong></strong></p><p><strong>Ingredients: </strong></p><p>1 cup Honey</p><p>3 cups Water</p><p>2 Whole Pears, peeled, cored, and diced</p><p>1 Large Chunk of Ginger, peeled and diced</p><p>20 Fresh Sage Leaves, plus additional for garnish</p><p>1 Bottle of Champagne or Sparkling Wine</p><p><strong>Directions: </strong></p><p><span></span>In a saucepan combine the honey and water over medium heat and bring to a light boil. Turn the heat down to low and simmer, stirring occasionally, until the honey has dissolved completely. Add the pears, ginger, and sage leaves. Simmer until the mixture has reduced by 1/3 for about 15-20 minutes, stirring occasionally. Remove from heat and let the mixture steep for an additional 10 minutes. Strain the syrup into a large mason jar. Discard the ginger and sage leaves. To assemble the drinks place a few pieces of the cooked pear into each glass followed by 1-2 tablespoons of the simple syrup. Add the champagne and enjoy.</p>

De ingrediënten:

1 kop Honing

3 koppen Water

2 Peren, geschild en in stukjes

1 Stuk gember, geschild en gesneden

20 Verse salieblaadjes en wat extra voor de garnering

1 fles Champagne of mousserende wijn


Bereiding:

Giet de honing en het water in een sauspan en breng het lichtelijk aan de kook. Zet de pan vervolgens op een lager pitje en roer totdat de honing volledig is opgelost. Neem dan de pan van het vuur en voeg de peren, gember en salieblaadjes toe en laat het ongeveer tien minuten staan. Giet dan de siroop van het mengsel in de glazen en verdeel de stukjes peer. Top met champagne. 

9

Kir Royale

<p>One of the most classic of <a href="http://www.epicurious.com/recipes/food/views/kir-royale-102788" target="_blank">French cocktails</a>.</p><p><strong>Ingredients:</strong></p><p>6 oz. Champagne</p><p>1/2 oz. Crème de Cassis</p><p><a href="http://www.epicurious.com/tools/fooddictionary/entry/?id=1740"></a>Lemon Twist</p><p><strong>Directions:</strong></p><p>Pour the champagne and cassis into a champagne flute. Stir. Garnish with lemon twist.</p>

De ingrediënten:

180 ml. Champagne

15 ml. Crème de Cassis likeur

Citroenschil


Bereiding:

Giet de champagne en cassis likeur in een champagneglas, voeg de citroenschil toe et voilà, jouw Kir Royale is klaar om te drinken.

Advertentie - Lees hieronder verder
10

Raspberry Sparkler

<p>The <a href="http://somethingturquoise.com/2013/12/17/raspberry-champagne-cocktail-recipe/" target="_blank">perfect drink</a> for sipping at special events and weddings. </p><p><strong>Ingredients: </strong></p><p>Dry Sparkling Wine</p><p>Fresh Raspberries</p><p>1 Tblsp. Raspberry Liqueur<strong></strong></p><p><strong>Directions: </strong></p><p>Top off your champagne with a few raspberries and a tablespoon of raspberry liqueur, then serve. </p>

De ingrediënten:

Droge mousserende wijn

Verse frambozen

1 Eetlepel frambozenlikeur


Bereiding:

Vul het glas met champagne en voeg vervolgens de frambozen en frambozenlikeur toe. 

11

Pomegranate Champagne Cocktail

<p><a href="http://toriavey.com/toris-kitchen/2013/12/pomegranate-champagne-cocktail/" target="_blank">Serve chilled</a> in the summer and without ice during the holiday season. </p><p><strong>Ingredients:</strong>
</p><p>2 Tbsp. Pure 100% Pomegranate Juice, chilled</p><p>1 Tbsp. Cointreau</p><p>1/2 tsp. Pomegranate Seeds</p><p>1/2 tsp. Sweetened Lime Juice</p><p>Champagne or Sarkling Wine, chilled</p><p><strong>Directions: </strong></p><p>Spoon the pomegranate seeds into the bottom of a glass. Add pomegranate juice, Cointreau, and sweetened lime juice. Top off the flute with chilled champagne or sparkling wine and ice. <br></p>

De ingrediënten:

2 Eetlepels pure granaatappelsap, gekoeld

1 Eetlepel Cointreau

Een halve theelepel met zaden van de granaatappel

Een halve theelepel gezoet limoensap

Champagne of Mousserende wijn, gekoeld


Bereiding:

Lepel de zaadjes uit de granaatappel en mik ze in de bodem van een glas. Voeg vervolgens de granaatappelsap, Cointreau en gezoete limoensap toe. Top met de champagne en ijsblokjes.

12

French 75

<p>A citrusy summer favorite. </p><p><strong>Ingredients: </strong></p><p>Bottle Santa Margherita Prosecco Superiore</p><p>1 cup Gin</p><p>¼ Freshly Squeezed Lemon Juice</p><p>2 tsp. Sugar</p><p>Lemon Spiral (garnish)</p><p><strong>Directions: </strong></p><p>Fill cocktail shaker with ice, gin, lemon juice, and sugar. Pour into champagne flute. Top with Santa Margherita Prosecco Superiore. Stir and garnish with lemon spiral.<br></p>

De ingrediënten:

1 fles Santa Margherita Prosecco Superiore

1 kop Gin

¼ kop Vers geperst citroensap 

2 Theelepels suiker


Bereiding:

Vul de cocktailshaker met ijs, gin, limoensap en suiker. Giet het mengel vervolgens in een champagneglas en maak het af met de Santa Margherita Prosecco Superiore

Advertentie - Lees hieronder verder
13

Razz Berries

<p>A <a href="http://www.marieclaire.com/food-cocktails/a2158/low-calorie-cocktails/" target="_blank">skinny drink</a> that's 100% guilt-free. </p><p><strong>Ingredients: </strong>
</p><p>6 oz. La Quintinye Vermouth Royal Rouge
</p><p>1 bottle Bisol Jeio Prosecco
</p><p>1 cup Raspberries
</p><p>2 tsp. Agave Nectar
</p><p><strong>Directions: </strong>
</p><p>Stir together raspberries, vermouth, and agave nectar in a pitcher. Occasionally stir and let the mixture sit and chill in fridge for about an hour. Pour into six champagne flutes and top with Prosecco. <em></em><br></p>

De ingrediënten:

180 ml. La Quintinye Vermouth Royal Rouge

1 fles Bisol Jeio Prosecco

1 kop frambozen 

2 theelepels Agave Nectar


Bereiding:

Meng de frambozen, vermouth en agave nectar in een pitcher. Laat het mengsel ongeveer een uur in de koelkast staan en roer het tussentijds goed door. 

14

Sparkling Vanilla Passion

<p>A light and sweet cocktail courtesy of Reyka Vodka. </p><p><strong>Ingredients: </strong></p><p>1 1/2 oz. Reyka Vodka</p><p>3/4 oz. Lemon Juice</p><p>1/2 oz. Vanilla Simple Syrup**</p><p>1/2 oz. Apricot Eau De Vie</p><p>Top Dry Champagne</p><p>Half Passion Fruit Float or Lemon Wheel, for garnish</p><p><strong>Directions: </strong></p><p>Combine all ingredients into cocktail shaker except champagne. Shake, top, garnish, and serve.<br></p><p>**Make a normal simple syrup. For every 24 oz. of simple syrup, add .5 oz. vanilla extract<span class="redactor-invisible-space"><br></span></p>

De ingrediënten:

45 ml. Reyka Vodka

20 ml. Citroensap

10 ml. Vanille siroop

20 ml. Apricot Eau De Vie

Droge champagne


Bereiding:

Mix alle ingrediënten in de cocktailshaker (behalve de champagne) en giet het mengsel in een glas. Voeg op het laatst de champagne toe.

15

Shimmery Spritz Cocktail

<p>A Kool-Aid color with a grownup taste. </p><p><strong>Ingredients: </strong></p><p>2 oz. Viniq Original Shimmery Liqueur</p><p>2 oz. Champagne</p><p>1 oz. Sparkling Water</p><p><strong>Directions: </strong></p><p>Chill all ingredients for 2 hours prior to serving. Add ice to wine glass. Add Viniq Original, champagne, and sparkling water to the wine glass. Stir mixture and garnish with a lime wheel.</p>
Courtesy of Viniq Original Shimmery Liqueur

De ingrediënten:

60 ml. Viniq Original Shimmery Liqueur

60 ml. Champagne

30 ml. Bruiswater


Bereiding:

Koel de ingrediënten 2 uur voor gebruik in de koelkast. Vul vervolgens een wijnglas met ijs, Viniq Original, champagne en het bruiswater. Roer het mengsel goed door en garneer met een schijfje limoen. 

Van: Marie Claire US
Meer van Harper's BAZAAR
 
preview for Cultuur & Reizen

Cultuur & Reizen

koningin maxima lacht breeduit

Dit zijn Máxima’s broers en (half)zussen

royal wedding in holland

Willem-Alexander wilde koningschap opgeven

maría del carmen cerruti carricart

Dít wil je weten over María del Carmen Cerruti

foto van jorge zorreguieta

Alles wat je wilt weten over Jorge Zorreguieta

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder