Homeland, de bejubelde en soms griezelig actuele Amerikaanse tv-serie, heeft een waarschuwend bericht geplaatst voorafgaand aan de zevende aflevering van seizoen vijf, die krap 48 uur na de aanslagen in Parijs uitgezonden werd. 

De serie vertelt het verhaal van de Amerikaanse marinier Nick Brody, die na acht jaar krijgsgevangene te zijn geweest van terreurbeweging Al-Qaida al dan niet verworden is tot hun spion. De razendslimme CIA-agente Carrie Mathison doorziet de boel (en ziet er altijd verdacht knap uit, maar dat is een ander verhaal). 

Dikwijls wordt Homeland ervan beticht de kijkers een verwrongen blik op de werkelijkheid in het Midden-Oosten te geven. De makers van de serie, die graag mogen putten uit de actualiteit en IS in seizoen vijf beslist niet onbeschouwd laten, zijn de mensen ditmaal te snel af met de volgende boodschap: 

Homeland blijkt het in de aflevering best wel bij het juiste eind te hebben wat betreft de huidige terreurontwikkelingen. En CIA-agent Peter Quinn weet wel raad met hoe die IS-slechteriken aan te pakken...