5 dingen die je in huis moet hebben voor de feestdagen

Volgens kookboekenschrijfster Yvette van Boven. En die kan het weten.

Volgens kookboekenschrijfster Yvette van Boven. En die kan het weten. In Bazaars decembernummer
een dag uit haar leven (zo leren we dat Yvette elke ochtend in bad haar
mails doorleest onder muzikale begeleiding van klassieke radiozender
Klara - willen wij ook best). Hier deelt ze pure noodzaken voor de maand
december (maar november mag ook, natuurlijk).

1) Een fles bubbels, en dan liefst Crémant.
Eigenlijk vind ik dat je dat het hele jaar in huis moet hebben, zodat
je – als iemand opeens iets gezelligs vertelt – kunt zeggen: dat gaan we
nu vieren. Maar met de feestdagen dus ook. Ik heb standaard Crémant de Loire in huis, die ik bij de wijnwinkel Renalda haal, op de Runstraat.

Advertisement - Continue Reading Below

2) Repen chocola. Voor mij het liefst puur, met noten. Valrhona is bijvoorbeeld heerlijk, en Tony Chocolonely. Ik heb ze altijd in de koelkast liggen, in een Tupperware-bakje zodat ze niet naar dingen uit je koelkast gaan smaken.'

Toet toet, de truck gevuld met onze derde Limited is onderweg! #tonyschocolonely #beantobar #limitededition #chocolade #truck
A photo posted by Tony's Chocolonely NL (@tonyschocolonely) on Oct 22, 2015 at 4:14am PDT

Meest gelezen

3) 'Vin naturel oftewel natuurlijk gegiste wijn. Het
is nu hip en dat snap ik goed want het is heel lekker en je krijgt er
geen koppijn van. Ik vind de witte, mousserende het smakelijkst, een
beetje troebelig, op het appelige af. Het doet me denken aan cider, wat
overigens ook superlekker is.'

4) 'Worst. Ik ben heel worstig. Niet feestelijk genoeg? Vooruit, dan Confit de Canard
in blik. Dat in blik klinkt misschien niet chic, maar is het wel.
Confit is geconserveerd! In ganzenvet. Dus dat maakt geen bal uit. Mijn
moeder ontdekte eens een partijtje helemaal onder in een schap bij de
Deka markt in Haarlem, mensen weten soms niet hoe lekker het is.'

5) Mooi servies.
Ik heb wel vijf serviezen. Het wordt echt veel gezelliger aan tafel als
er mooi is gedekt. Er moeten ook stoffen servetten naast liggen,
gestreken. Dat verdient lekker eten gewoon.  Ik haal ze bij een fantastische stoffenwinkel in Parijs van vijf etages.'