Wie kan er beter tippen welke boeken je eens moet proberen dan een award-winning en bestselling auteur? Britse schrijfster Sarah Waters verklapt wat er op haar nachtkastje ligt en welke boeken indruk op haar maakten. 

'Als ik aan het schrijven ben, lees ik overdag vooral boeken waaraan ik voor mijn boek iets heb. In het geval van De huisgenoten waren dat romans, brieven en dagboeken uit de jaren twintig. Voor het slapen en in de metro lees ik heel andere dingen.

Momenteel ben ik geheel verzonken in The power and the glory (Het geschonden geweten) van Graham Greene. Een geweldig boek!

Verder probeer ik nu een beetje bij te lezen door boeken te pakken waarvoor ik toen ik zo druk aan het schrijven was geen tijd had. After me comes the flood van Sarah Perry, een debuut, vond ik heel bijzonder: een vreemd boek, maar op een goede manier vreemd.

En ik heb net Het puttertje van Donna Tartt gelezen, zoals iedereen. Het is iets te lang, maar ik vond het toch goed.

Een boek waarvan ik echt heb genoten is Americanah van Chimamanda Ngozi Adichie. Zij is geweldig. Heel ambitieus, slim en uitdagend. Iedereen zou haar moeten lezen!'

Gek op sterke verhalen, adembenemende fotografie en flamboyante figuren? >

In het oktobernummer van Harper's Bazaar vind je een uitgebreid interview met Sarah Waters. Mis het niet en neem nu een abonnement >