Fotografie fair Unseen staat op stapel. Vijf redenen waarom de Amsterdamse Westergasfabriek van 18 tot 22 september je bezoek meer dan waard is.

No.1 De Talent Call van Foam Magazine is er om jonge internationale fototalenten te bespeuren waarvan jij nog nooit gehoord hebt, maar die in alle waarschijnlijkheid de fotohelden van morgen zijn – en als het moment daar is, wil je kunnen zeggen: die ken ik, al láng. Dit jaar heeft Foam Magazine 21 talenten gevonden, allemaal onder de 35, wiens werk tijdens Unseen van dichtbij te bekijken is.  

No.2 Japanse fotograaf Sohei Nishino is een beslist legitieme reden om Unseen een bezoek te brengen. Nishino doet de dingen graag in duizendvoud, zo blijkt. Tijdens Unseen presenteert hij een selectie van duizenden kleine foto's die hij schoot vanaf hoge gebouwen in Amsterdam. De mini-beelden bij elkaar vormen een stuk plattegrond van Amsterdam waarin je jezelf uren kunt verliezen. Best wel briljant. 

No.3 Aspirant fotoverzamelaar? Bij Unseen word je hartelijk aangemoedigd een verzameling hedendaagse fotografie te beginnen. De Unseen Collection is er voor de first-time buyer en behelst zo'n zeventig werken met een vriendelijke prijskaart – onder de duizend – die allemaal afkomstig zijn van de deelnemende galeries. Ook fijn: je kunt er tevens terecht voor extra informatie en handige verzameladviezen

No.4 Bij Unseen Premieres is het nieuw werk kijken dat nog nooit ergens is verschenen. Niet in musea, noch in galeries en al helemaal niet online. Bewandel het premièrepad – lees: een route verspreid over de 53 galeries die Unseen rijk is – voor een overzicht van het nieuwste van het nieuwste op het gebied van internationale fotografie.  

No.5 Lorenzo Vitturi's werk spreekt tot de verbeelding. Het Venetiaanse fotografietalent laat tijdens Unseen een werk in uitvoering zien – wat heet: een enorme installatie van eerder geschoten campagnebeeld staat op de planning en wordt tijdens de fair afgebouwd. En daarmee gunt Vitturi de bezoeker een kijkje in zijn werkproces.  Unseen Photo Fair, 18 t/m 21 september, Westergasfabriek.

Meer geweldige dingen om deze maand te zien en beleven >