Dit wil je niet missen.

Men neme tien vaste gasten van het veelbekeken tv-programma De wereld Draait Door, stuurt ze naar tien topmusea in Nederland en geeft ze vrij spel in de depots. Het resultaat is een onvergelijkelijke pop-up tentoonstelling die nu te zien is in Amsterdam.

Kijkje in de schatkamersDe gelegenheidscuratoren gingen op zoek naar werk van verborgen meesters. De tien participerende musea kregen elk één zaal in het Allard Pierson Museum, een zaal die geheel naar de ideeën en de smaak van de gastconservator werd ingericht. Een kijkje in de schatkamers van die tien musea dus, maar ook in de geest van de gastconservatoren.

Vergeten modeBazaars hoofdredacteur Cécile Narinx is een van hen. Ze dook de archieven van hetCentraal Museum te Utrecht in en selecteerde werk van een vergeten modeontwerperscollectief uit de jaren tachtig: GILL.

Meer weten? Bekijk snel het videofragment hieronder. 

De gastconservatorenHalina Reijn (Museum de Fundatie), Joost Zwagerman (Gemeentemuseum Den Haag), Marc-Marie Huijbregts (Van Abbemuseum), Pieter van Vollenhoven (Rijksmuseum), Jasper Krabbé (Stedelijk Museum Amsterdam), Nico Dijkshoorn (Drents Museum), Herman Pleij (Museum Catharijneconvent), Jan Mulder (Groninger Museum), Cécile Narinx (Centraal Museum) en Fidan Ekiz (Nederlands Fotomuseum).

DWDD Pop-up museum, Allard Pierson Museum, Oude Turfmarkt 127, Amsterdam