Top-5 Belle and Sebastian

Muziekjournalist Menno Pot tipt.

Belle And Sebastian heeft een nieuw album: Girls In Peacetime Want To Dance. Muziekjournalist Menno Pot schreef erover voor Harper's Bazaar. Zijn topvijf van beste Belle And Sebastian-liedjes oplepelen? Dat kan hij niet. Onmogelijke opgave. Ze zijn bijna allemaal zo prachtig. Steeds weer een andere favoriet. Daarom niet de vijf beste, maar gewoon vijf hele mooie van Belle And Sebastian…

I Fought In A War (2000)Stuart Murdoch op z'n breekbaarst, maar wat een prachtige, meanderende melodie. Hoor hoe het arrangement bijna terloops voller en steviger wordt.

Advertisement - Continue Reading Below

Seeing Other People (1996)Typisch Belle And Sebastian: gracieuze, zachte melodie, een tekst over seksueel ongemak… en dan ineens het besef: dit is hartstikke dansbaar.

Asleep On A Sunbeam (2003)In een lijstje Belle And Sebastian-liedjes hoort een liedje met leadzang van een meisje. In de eerste jaren was dat vaak Isobel Campbell, maar die vertrok in 1997. Nu is alleen Sarah Martin nog over. Asleep On A Sunbeam is het liefste liedje dat ze zong.

Meest gelezen

Piazza, New York Catcher (2003)Alleen Stuart Murdoch, zijn akoestische gitaar en een juweel van een liedje. Zo begon Belle And Sebastian en zo is het gelukkig nog steeds, af en toe.

The Boy With The Arab Strap (1998)Dat sexy orgeltje aan het begin. Die 'handclaps'. Vergis je niet: dit is sixties soul. Een geheide hit tegen het eind van elk Belle And Sebastian-optreden.

Meer Belle and Sebastian vind je in het maartnummer van Harper's Bazaar