Heb je even? David LaChapelle wist topballetdanser Sergei Polunin te strikken voor zijn vertaling van Hoziers Take me to Church. Het resultaat: een hypnotiserend mooie video. Kijken!

Je hebt balletdansers, en Sergei Polunin, 's werelds volgetatoeëerde balletondeugd. Neemt niet weg dat deze Oekraïense danser te boek staat als een van de beste in zijn vak. De 25-jarige verliet 2012 prompt het Britse Royal Ballet, nadat hij er de jongste principal ooit werd – zijn jongensdroom. 'The artist in me was dying a little bit,' verklaart Polunin. Hij danst nu bij het Stanislavsky Music Theatre in Moskou, maar grote kans dat je 'm de revue hebt zien passeren in een Marc Jacobs campagne, muziekvideo of op een van de foto's van regisseur en fotograaf Gus Van Sant.

>> Ook bekijkwaardig: Mario Testino's Towel Series

Ook David LaChapelle wist Polunin voor zijn lens te slepen – wat resulteerde in een prachtvideo op Hoziers Take me to Church (zie onderstaande). Een fascinerend stuk ballet dat bewijst dat Polunin zijn artistieke zelf hartstikke heeft teruggevonden. Hypnotiserend mooi vinden we het!

Sergei Polunin, "Take Me to Church" by Hozier, Directed by David LaChapelle from David LaChapelle Studio on Vimeo.