Documentaire Stand by your president vertelt het opmerkelijke verhaal van de Zeeuws-Vlaamse Sandra en haar Mikheil Saakashvili – die dus president van Georgië was. Aanrader!

'Ik wil de heldin van Georgië worden,' schrijft Sandra Roelofs in een brief aan haar ouders als ze vertrekt naar het land van haar grote liefde Mikheil Saakashvili. De Zeeuws-Vlaamse ontmoette hem tijdens haar studie in Straatsburg en de rest is geschiedenis: hoteldebotel volgde ze de Georgiër naar de Verenigde Staten en later naar zijn geboorteland, waar hij president werd en ze hem tien jaar bijstond. Klinkt glamoureus, maar het leven van een presidentsvrouw is bepaald geen sprookje: momenteel leeft de ex-presidentsvrouw met haar 8-jarige zoontje in een modeste flat in Terneuzen, terwijl haar eega in Amerika werkt aan zijn politieke comeback.

In de documentaire Stand by your president zien we Sandra tijdens haar laatste jaar als first lady. Ze vertelt over haar liefde voor het land, de relatie met 'haar president' en haar inzet voor de bewoners. 'Georgië is een land dat je op z'n kop zet. Als je er bent geweest, wil je terugkomen.'

Nu in de bioscoop, check standbyyourpresident.nl voor meer informatie.