Guilty.

1) Ongemerkt selfies willen maken in een openbare ruimte. Wat nooit lukt. Een telefoon die je op je hoofd richt, valt nu eenmaal op.

2) Valencia of Rise? To VSCO Cam or not to VSCO Cam? Enkele vragen die je 's nachts bezighouden. De geoefende Instagrammer weet: een wereld van verschil.

3) Bloemenvaas iets naar rechts, agenda een tikje naar boven, Moji-pen parallel aan agenda, fruitschaal schuin tegenover bloemenvaas. En voor je het weet ben je een goed uur verder. Maar alles voor een fraaie advertorial-ish foto.

4) Algemeen bekend: bijschriften maken of breken je foto. Dus beter wordt daar goed over nagedacht.

5) Familie en vrienden mogen in geen geval aan die fraai gedekte tafel voor jij er een behoorlijke luchtfoto van hebt gemaakt #foodporn #vanlevensbelang

6) Als er na vijftig selfies geen geschikte tussen blijkt te zitten, begin je vol goede moed opnieuw. De aanhouder wint, immers.

8) Om een goed moment goed vast te leggen heb je een goed decor nodig. En dus loop je naar het midden van de straat. Met gevaar voor eigen leven. 

9) Als je dan al op een saaie partij bent, dan op z'n minst een goede foto. Als iemand even een Veuve Clicquot en ballon aan zou willen geven?

10) #nofilter – omdat je er al vijftien editing apps op los hebt gelaten (wat niet weet, wat niet deert).