Het went maar niet. Elke week weet je zeker dat Herold eruit gaat vliegen en elke week zit hij er na de Eilandraad gewoon nog steeds in. Terwijl iedereen hem er eigenlijk uit wil hebben. En hij nooit een plek op finalisteneiland bemachtigt omdat hij steevast tweede wordt bij de proeven. Roeland noemde hem om dat laatste al 'de Knetemann van de Expeditie.' Maar dan haalt hij zijn wielerhistorie ietwat door elkaar, want het is Joop Zoetemelk die indertijd de bijnaam 'Eeuwige Tweede' had omdat hij maar liefst zes keer tweede werd bij de Tour de France (jahaa, Bazaar kent haar wielerklassieken).

Maar wat gebeurde er in 1980? Toen wón Joop Zoetemelk de Tour de France. Dus laten we in godsnaam hopen dat Roeland gelijk heeft en dat Herold inderdaad de Kneet van de Expeditie is en dus degene die nooit de Tour won (al pakte hij een WK-zege in 1978) (jahaa, Bazaar heeft haar fietsfeiten écht op een rijtje).

Deze keer was het Danny die voorkwam dat Herold eruit vloog. Aan het begin van de aflevering voelde hij zich nog 'heer en meester' van het eiland ondanks zijn slijmbeursontsteking. Want hij had niet als een debiel zijn stemmen verkwanseld aan Imke terwijl je voor bijna gratis Herold eruit had kunnen knallen (wat dit betreft zijn we het eens met Carlos: wat bezielde Soundos en Roeland?) en had dus nog stemmen in overvloed. En in combinatie met zijn recent geopenbaarde strategische mastermind-kwaliteiten had hij het daarmee ver kunnen schoppen. Maar na de proef waar hij met een kamikaze acrobaten-act zijn slijmbeurzen nog een extra optater gaf, zat hij er helemaal doorheen en wilde hij naar huis. Echter, alleen als hij echt zou worden weggestemd, want als ze dat niet zouden doen zou hij als butcher Danny iedereen vervolgens 'naar de slachtbank' slepen met zijn stemmen.

'Ben ik nou zo slim, of zijn zij nou zo dom,' voegde hij ter uitleg hieraan toe. Eh… we vrezen dat hij inderdaad op een heel ander level van intelligentie opereert, want: huh? Op welke manier zou het slim zijn geweest voor de rest van het kamp om stemmen te verkwisten aan iemand die er zelf uit wil in plaats van voor bijna gratis Herold naar huis te sturen? 'Dat is chantage!' sputterde Shelly nog tegen, maar gebruikte vervolgens wel braaf twee van haar stemmen om Danny's verzoek in te willigen, waarna ze de eerder verdiende Bazaar Badass Wisselbeker meteen mocht inleveren. Hiermee heeft ze haar eigen doodvonnis ongeveer wel getekend. Bovendien, het was toch veel leuker geweest als Danny zijn slagersdreigementen uit had moeten voeren?

Prognose

Dus wie hebben we over? In Kamp Sterk: Niels, Kaj, Carlos en Herold. En in Kamp Slap: Shelly, Roeland en Soundos. Behalve Shelly heeft niemand uit Kamp Slap nog een stem over. De deelnemers uit Kamp Sterk wisselen elkaar af op finalisteneiland en hebben behalve Herold nog zakken vol met stemmen. Er is dus een grote kans dat we af stevenen op een bloedsaaie finale van alleen maar sterke Robinsons. Onze enige hoop is nu dat Roeland nog een of ander idioot plan verzint om die saaie spierbundels dwars te zitten en samen met Soundos in de finale te belanden (bij voorkeur tegen Kaj). Maar helaas gelooft niemand nog in iets wat Roeland te zeggen heeft dus die zal er volgende week wel uitvliegen, waarna een finale met Herold angstaanjagend dichtbij komt.