De wereld wordt steeds gekker en het water steeds hoger. Want Donald Trump is president en het ijs smelt. Dat vraagt om creatieve oplossingen... In het geval van Trump is dat wachten tot dat hij aftreedt, maar in het geval van de klimaatverandering lijkt een 'oplossing' wat dichter bij huis. Want wat als we in de nabije toekomst steeds meer op het water moeten gaan leven? Gelukkig voor ons biedt de toekomst perspectief, want je kunt nu luxe villa's op het water kopen.

Sky, Water transportation, Cloud, House, Transport, Architecture, Home, Sea, Calm, Horizon, pinterest

Denk Amsterdamse woonboten, maar dan lekker van deze tijd en overspoeld met een sausje van luxe. Het Amerikaanse bedrijf Arkup - avant garde live on water - heeft drijvende, duurzame villa's ontworpen die volledig functioneren op zonne-energie.

Property, Room, Interior design, House, Furniture, Building, Architecture, Real estate, Home, Living room, pinterest

Aan boord is ruimte voor het hele gezin, want de standaard villa heeft 4 slaapkamers en evenveel badkamers. De drijvende villa's kunnen tegen een stootje, want ze zijn hurricane proof. Je moet er wel een beetje voor in de buidel tasten, want ze gaan vanaf 3.4 miljoen euro over de kop. Maar, dan heb je wel fantastisch uitzicht op zee of op de kust en kun je overal ter wereld naar toe varen. Een vinex-wijk op het water lijkt ons in ieder geval stukken leuker dan op het droge.