Met een dekentje de winter door, wiens slogan is dat tijdens de komende maanden niet? Voor de koukleumpjes en cozy uppers onder ons is het haast onvoorstelbaar dat een dekentje ooit níet tot het vaste interieur behoorde. Hoe lagen mensen toen op de bank, was het blauw en bibberend van de kou in sfeerloze kille kamer? Dat moet haast wel... Daarom spreek ik voor alle liefhebbers van dekentjes op de bank: we zijn dankbaar dat dit item inmiddels even onmisbaar als een kurkentrekker is. Want een wijntje ploppen op de bank is wel zo fijn wanneer de voetjes warm zijn.

En nog zo leuk aan les plaids is dat ze ieder nieuw winterseizoen weer in verschillende maten, printjes en kleuren komen. Dan moét je dus wel een nieuwe variant kopen, nietwaar? Als we Pinterest mogen geloven is het dit jaar voorbij met de kekke prints en felle kleuren. Sterker nog, volgens Pinterest is er één hele grote winnaar, zowel letterlijk als figuurlijk: de oversized giant knitteld blankets zijn de plaids die je overal gaat zien.

Wool, Clothing, Fur, Knitting, Fashion, Crochet, Leg, Textile, Woolen, Outerwear, pinterest

Vergeet dus je simpele fleece plaid, je kunt nu gaan voor een deken gemaakt van gigantische grote breisteken. Zoals de roundie - de ronde badhanddoek - afgelopen zomer furore maakte op zowel online als offline strand, is het nu de beurt aan de gigantische gebreiden deken. In sobere kleuren als grijs, beige en wit komen ze en je kunt je er helemaal in verstoppen.

Furniture, Table, Textile, Room, Food, Linens, Bed sheet, Duvet, Vegetarian food, Bedding, pinterest