Het is een handig trucje van mening streamingdienst en inmiddels ook helemaal een trend van nu: oude series nieuw leven inblazen. Zo zagen we Lorelai en Rory na lange tijd weer terug in een gloednieuw seizoen van Gilmore Girls en keerden ook de mannen van Prision Break terug naar tv. Ook een vervolg van Will & Grace is in de maak en laten we vooral het spectaculaire vervolg (....) van Full House niet vergeten. Voor alle fans van nog zo'n serie uit de oude doos: ook Roseanne krijgt een nieuw seizoen.

Wie kent Roseanne niet? Het was de immer grappige moeder van Darlene, Becky en DJ die tussen 1988 en 1997 met zo'n 200 afleveringen op televisie te zien was. Roseanne en haar gezin struggelde met opgroeiende tieners, werkloosheid, ziekte en huwelijksproblemen. Soms met drama, maar vooral met een goed gedoseerde portie humor. Een serie met geen enkel sprankje glitz of glam, maar wel heerlijk to the point en realistisch. That's why we love Roseanne!

People, Human, Fun, Adaptation, Conversation, Room, Event, Sitting, Smile, Child, pinterest
Getty Images

De oorspronkelijke acteurs zoals Roseanne Barr, John Goodman (vader Dan), Sara Gilbert (dochter Darlene) en Laurie Metcalf (zus Jackie) hebben al toegezegd mee te spelen, de andere acteurs laten nog even op zich wachten.

Het succes van de serie zat 'm in de herkenbare situaties en dat bleef niet onopgemerkt: Roseanne had een miljoenenpubliek en viel voor talloze awards in de prijzen. Nu we leven in de glorie tijden van het binge watchen, is een vervolg van deze serie meer dan welkom.