Netflix stopt met zijn hitserie House of Cards. Dit meldt de streamingdienst een dag nadat de hoofdrolspeler, Kevin Spacey, wordt beschuldigd van het aanranden van een tienerjongen.

Netflix zegt 'deeply troubled' te zijn door de aantijgingen, die werden gemaakt door acteur Anthony Rapp.

Tienerjongen

In een interview met Buzzfeed zegt Rapp dat Spacey heeft geprobeerd hem te verleiden op een feestje in 1986, toen hij zelf 14 jaar oud was.

Spacey reageerde dat hij 'beyond horrified' was toen hij het verhaal hoorde en verklaarde zich het voorval niet te kunnen herinneren.

Kevin Spacey bood zijn 'oprechte excuses' aan en nam de gelegenheid te baat om uit de kast te komen als homo. Dit kwam hem echter op veel kritiek te staan.

Homo

Homorechtenactivisten menen dat het in verband brengen van zijn seksuele geaardheid met aanranding schadelijk is voor de LGBT-gemeenschap.

Kevin Spacey speelt de gewetenloze politicus Frank Underwood in House of Cards, waarvan momenteel het zesde seizoen wordt gefilmd.

Laatste seizoen

Hoewel Netflix dit voorval heeft aangegrepen om bekend te maken dat dit het laatste seizoen zal zijn, melden verschillende bronnen dat de producenten al eerder zouden hebben besloten om de serie af te ronden.