Met de komst van Netflix namen we ook een geheel nieuw woord op in onze vocabulaire: binge watchen oftewel bingen. Je weet wel, een complete televisie serie binnen een zeer kort tijdsbestek - lees: een week - kijken. Het maakt daarbij niet uit hoeveel seizoenen er zijn, je kijkt ze het liefst allemaal achter elkaar. Nu is bingen al vrij intens, maar voor de rasechte Netflixers onder ons is er nu een nieuwe term op de proppen gekomen: binge racen.

Binge racen is het gloednieuwe - ietwat sneue - nieuwe fenomeen waarbij een serie binnen 24 uur wordt afgekeken. Iets wat volgens Netflix steeds vaker voorkomt, ja heus.

Volgens Brian Wright, vice-president van Netflix Original Series, houdt men van binge racen om de volgende reden: 'Er rust een soort ultieme tevredenheid over je als je de eerste bent die een verhaal hebt afgerond – of het nou de laatste pagina van een boek is of de laatste climax-momenten van je favoriete tv-serie. Netflix geeft je de mogelijkheid om op een unieke manier tv te kijken, en er is niets beter dan zien dat onze leden zoveel passie hebben voor de series.'

Floral design, Floristry, Flower Arranging, Smile, Brown hair, Plant, Art, Sitting, Flower, pinterest

Ook zou de angst voor spoilers meespelen. Spoilen op social media gaat inmiddels sneller dan het licht en niets is zo vervelend dan gespoiled worden. Vandaar dat we dus zo snel mogelijk een nieuw seizoen van de eerste tot en met de laatste aflevering willen zien. Anno 2017 is het spoilen of gespoiled worden, dat weten we allemaal.

Op de competitielijst van binge racen staat Nederland op de zestiende plek wereldwijd. Gilmore Girls: A Year In The Life blijkt het populairst, maar ook Marvel's The Defenders, Luther, The Seven Deadly sins en Atypical zijn veelal binnen 24 uur afgekeken.