Hunger & Mind Games

'Wie een kuil graaft voor een ander, valt er zelf in,' dat soort spreekwoorden komen niet uit de lucht vallen. Hadden Carolina en Soundos daar maar aan gedacht toen ze besloten Onbekende Herold kapot te maken. Die was net in zak en as vanwege het wederom verliezen van de balansproef, had slecht geslapen en stond dus op het punt van 'knakken.' Hij had nog maar één zetje nodig en er werd gekozen voor de methode 'uithongeren.' Herold ging gewillig mee in het nieuwe dieet dat hem werd opgelegd en liet zich ook nog eens uitgebreid neuro-linguïstisch programmeren door Soundos ('je baalt zeker als je straks naar huis moet hè? Je voelt je zeker onzeker door die laatste proef hè?'). Dit kon niet meer fout gaan.

Ondertussen werd Onbekende Carlos hartelijk ontvangen in zijn nieuwe kamp Zuid dat zich meteen al onoverwinnelijk voelde door deze aanwinst, een aankomend sportleraar maar liefst. Terwijl op het normaal zo gemoedelijke Kamp Noord de sfeer juist nogal bipolair aan het worden was, met name door de continu opgefokte Niels. Met het kleinste vonkje aan irritatie stookte hij meteen hele vagevuren aan ruzie op. Toen Roeland hem per ongeluk brandde tijdens het koken. Toen de anderen minder enthousiast waren over zijn liefste wens: 'ik zou heel graag een keer een koe slachten', omdat wie vlees eet bereid moet zijn zo'n beest eigenhandig om te brengen. 'En een paard?' informeerde Richard nog pesterig, maar daar gaf Niels geen antwoord meer op omdat hij zichzelf al zo erg in frenzy had opgewerkt bij de gedachte daadwerkelijk een koe te slachten. Ook toen Marieke vier plakjes banaan uit de pan liet vallen en die liever niet meer wilde opeten ging hij door het lint over deze verspilling: 'Dus over alle bananen die ik uit de bomen haal zwaai jij nu de scepter?' riep hij woedend uit (nogmaals: vier plakjes). En toen de anderen elkaar goedmoedig aan het dollen waren tijdens het koken en er alom werd gelachen riep Niels wanhopig: 'Willen jullie alsjeblieft een leuke sfeer creëren?!' Waarna de sfeer die tot dan toe prima was geweest, precies zo kut werd als Niels had willen voorkomen.

Mindfucks

En toen verloor Kamp Noord ook nog eens de proef. Konkelmaster Roeland begon meteen met lobbyen. En vond een onverwachte bondgenoot in Niels. De brandwonden waren al weer vergeten en vergeven, want Niels offerde zelfs zijn gouden immuniteitsmunt aan Roeland die er anders dik had uitgelegen. Hij was namelijk genaaid door zijn voormalige bro Richard die nu zelf het veld moest ruimen. Ries nam het zelf sportief op, maar wij niet. Hoe kan het dat iedereen Niels en / of Marieke haat, maar vlieg-die-niemand-kwaad doet Ries er nu uit moet? Wie gaat er nu nog grappen maken dan?

Hoe het met Herold afliep? Die was door de uitgekiende strategie van hunger & mind games juist sterker geworden en stond super gefocust op de balk, terwijl samenzweerders Soundos en Carolina ten onder gingen aan hun eigen honger en NLP en er als eersten af flikkerden. Boontje. Loontje.

Liet Marlé Herold winnen? We zullen het nooit weten.*

Prognose

Mag er nóg iemand van het Onbekendeneiland naar de samensmelting?

Hopelijk wel. Ergens zou het toch leuk zijn als Soundos daar weer op oorlogspad gaat.

Wie ligt er het eerst uit na de samensmelting?

Herold. Of Shelly. Of Niels. Of Marieke.

Wie gaat winnen?

Kaj. Of Imke. Konkelmaster Roeland misschien. Of nee, dat zou echt nergens op slaan.

* Echt wel, Marlé liet Herold gewoon winnen.