Je zou kunnen stellen dat Donald Trump al het hoogst haalbare op deze planeet heeft bereikt. Hij leeft de Amerikaanse droom, behoort tot de rijkste personen ter wereld en is president van het machtigste land ter aard. Slechts een tripje naar de maan ontbreekt nog, wellicht (liefst enkele reis wel). Trump kent geen verlies en dus verliest 'ie niet, de logica van een echte narcist.

En ondanks dat hij heel veel gewonnen heeft, om in competitieve termen te blijven spreken, is Trump volgens Forbes flink aan het verliezen. Volgens de nieuwste berekeningen is het persoonlijke vermogen van Donald Trump in het afgelopen jaar met 600 miljoen dollar gedaald. Hiermee zakt de Amerikaanse president 92 plekken op de lijst met de 400 rijkste mensen in de Verenigde Staten. Volgens Forbes is Trump hiermee de 'meest opmerkelijke verliezer'.

Maar geen zorgen hoor, het vermogen van Donald Trump mag er nog altijd wezen. Volgens Forbes bedraagt Trump's zakgeld nog altijd zo'n 3,1 miljard dollar.

Speech, Public speaking, Orator, Suit, Event, Spokesperson, Gesture, Formal wear, Official, Businessperson, pinterest
Getty Images

De daling van zijn vermogen is te wijten aan de waardedaling van zijn vastgoed op Manhattan - ah gossie-, de schikking van 25 miljoen dollar die hij trof in een rechtszaak tegen Trump University en 66 miljoen dollar die hij spendeerde aan zijn verkiezingscampagne.

Maar alsnog, geen zorgen. Het New Yorkse vastgoed van Trump is goed voor zo'n 1,6 miljard, zijn golfresorts goed voor zo'n 570 miljoen en hij heeft zo'n 290 miljoen dollar aan cash.

Dat alles bezorgt Trump de 248ste plaats op het luxe lijstje van Forbes. Ook prima, dachten wij zo. Toch laat Trump zelf de exacte cijfers van zijn vermogen in het midden. Let wel, hij steekt natuurlijk niet onder stoelen of banken dat hij 'echt heel rijk is', maar hij schat zijn eigen vermogen op gevoel in. 'Ik ben waard wat ik voel', verklaarde hij in 2007 nog. Fijn.