Het Russische society-figuur, stijlicoon en tv-persoonlijkheid Ksenia Sobchak heeft dinsdag 17 oktober aangekondigd mee te zullen doen aan de presidentsverkiezingen in maart volgend jaar.

Recht

'Mijn naam is Ksenia Sobchak, ik ben 36 jaar oud. En net als alle andere inwoners van Rusland heb ik het recht om mee te dingen naar het presidentschap,' zegt Sobchak in een Instagram-video.

instagramView full post on Instagram

'Ik heb besloten om dat recht te benutten,' gaat ze verder. 'Tenminste omdat ik tegen iedereen ben die dit recht in het verleden heeft uitgeoefend.'

Tegen iedereen

Sobchak zet zichzelf neer als kandidate 'tegen iedereen', maar critici denken dat de kans klein is dat ze de oppositie voor zich gaat winnen.

Het gerucht dat ze zich kandidaat zou stellen ging al enige tijd rond, nadat de krant Vedomosti wist te melden dat het Kremlin overweegt om een vrouwelijke kandidaat tegenover President Vladimir Poetin te zetten.

Sobchak heeft een verleden als tv-presentatrice en poseerde ook in de Russische Playboy. Daarna werd ze een politiek activist en journalist, voor het onafhankelijke tv-station Rain. Ze is de dochter van een voormalige burgemeester van St. Petersburg, Anatoly Sobchak, die Poetins mentor was.

Hier nog wat foto's:

Meer van dit in je timeline? Like Harper's Bazaar op Facebook