Wanneer een hashtag op Twitter en Facebook binnen no time miljoenen keren wordt gedeeld, dan wéét je dat het om een trending topic gaat. We hebben het over de #MeToo hashtag, de hashtag waarmee vrouwen wereldwijd seksueel wangedrag aan de kaak stellen.

Me too. If all the people who have been sexually harassed, groped, or assaulted wrote "Me too." as a status, we might give people a sense of the magnitude of the problem.

Met ieder uur nieuwe celebs die uit de school klappen, hebben de beschuldigingen van seksuele intimidatie aan het adres van Harvey Weinstein een domino-effect. De beschuldigingen groeien als een sneeuwbal die maar niet wil stoppen met rollen. En die beschuldigingen zijn nu omarmd, overgenomen en benut door andere slachtoffers van seksueel wangedrag wereldwijd.

Met de hashtag #MeToo worden vrouwen aangemoedigd van zich te laten horen over seksueel wangedrag, om de omvang van het probleem in kaart de brengen. De Amerikaanse actrice Alyssa Milano, zelf ook slachtoffer, begon deze actie en al snel werd het een trending topic.

Naast beroemdheden als Lady Gaga en Rosario Dawson hebben miljoenen andere vrouwen de hashtag ook op hun timeline gepubliceerd.