Het Stroopwafeloffensief

Misschien moeten we ons maar even niet meer wagen aan voorspellingen, want de ijzeren wet lijkt te zijn dat zodra Bazaar een prognose oppert er vervolgens precies het tegenovergestelde gebeurt. Zo wist, tegen alle verwachtingen in, Onbekende Imke zichzelf in recordtempo populair te maken in haar nieuwe kamp Zuid. En dat had niet alleen te maken met de omkoopstroopwafels die ze had meegenomen. Want wie had kunnen bevroeden dat Kaj meteen, maar dan ook echt meteen, op Imke zou worden? Hij vergeleek haar liefkozend met een Russische kogelstoter, en voor het eerst in de geschiedenis van de hofmakerij was dit bedoeld als compliment. En bij die vleiende woorden bleef het niet. De bewondering spatte er gedurende de aflevering af:

'Imke uit Enschede, daar zaten we op te wachten.''Imke maakt dat hele eiland vruchtbaar.''Imke ging als een jekko.''Imke begint toch op die kokosnoot te rammen.''

(stel je bij al deze opmerkingen Kaj voor met een dromerige blik in de verte, een blik waarvan we niet wisten dat hij die in zich had).

Dus toen ondanks Imkes gaan als een jekko en rammen op de kokosnoot Kamp Zuid wéér de proef verloor, verkeerden Kaj en zijn trouwe vazal Danny in gewetensnood. Moesten ze de beresterke Imke gewoon wegstemmen, alleen maar omdat ze dat beloofd hadden aan Joelle? Joelle, die eigenhandig de proef vernacheld had door haar onvermogen te rammen op kokosnoten, en wie bovendien een panklaar beschermingsteam (in de vorm van haar vader en Anouk) zou wachten mocht ze de samensmelting halen? De vraag stellen is hem beantwoorden en dus kon Joelle vertrekken. Haar plek wordt volgende week opgevuld door Onbekende Carlos die niet heeft gekozen voor de aangeboden omkoopmango´s, maar voor de extra stem. Op zich terecht, maar dankzij Imke weet Kamp Zuid nu dat dit aanbod gedaan wordt, dus dat zal hem geen populariteitspunten opleveren.

Daddy's girl

Dat Joelle eruit ligt is misschien uiteindelijk maar beter voor Richard. Verblind door vaderliefde was hij bereid zijn eigen kamp te laten verliezen bij de proef als hij daarmee zou kunnen voorkomen dat Joelle in de eilandraad terecht zou komen. Dom genoeg deelde hij dit belachelijke plan met Anouk die dit op haar beurt - nog dommer -deelde met Marieke. De met de haren erbij gesleepte smoes dat het plan eigenlijk bedacht was om Niels eruit te kunnen stemmen, werd door Marieke gezien voor de bullshit die het was en zij heeft 'niets te cheffen met 'dat hele vader-dochter-pact.' Nu Joelle er toch uitligt kan Kamp Noord weer als vanouds gewoon winnen.

Krab en Vis

Nooit eerder in de geschiedenis van de Expeditie hebben we kunnen genieten van een poppenkastvoorstelling. Maar het bloed van Theaterdier Roeland kroop nou eenmaal waar het niet gaan kon en dus stampte hij met minimale middelen (zijn sarong en een paar stokjes) een ware schouwburg uit de grond. En ook al waren zijn imitaties van Soundos ('hallo, ik ben Soundos, hallo!) en Lil' Kleine ('want ik het krab en vis, en krab en vis') ietwat aan de povere kant, we geven de productie toch vijf sterren. En hopen dat het een wekelijks terugkerend item gaat worden.

Tegen beter weten in: een prognose

Wie ligt er volgende week uit?

Als Zuid verliest zal de testosteronbom waiting to happen (Kaj versus Carlos) exploderen met Carlos als slachtoffer.Tenzij er natuurlijk toch een old boys network ontstaat en Shelly het veld mag ruimen.

Als Noord verliest gaat mopperkont Niels er hopelijk écht een keer uit. Als Marieke tenminste niet haar kennis over Richard gebruikt om die eruit te werken.