Nogal dwingend, zo kun je het wel noemen, de manier waarop filmproducent Harvey Weinstein actrice Ambra Battilana Gutierrez probeert te ehh... 'versieren'.

instagramView full post on Instagram

'Schop geen scene, ga gewoon mee. Mij wil je te vriend houden', horen we Weinstein zeggen. Vorige week donderdag pakte The New York Times uit met een verhaal over de oprichter van productiebedrijf Miramax, bekend van de films van Quentin Tarantino en Michael Moore. Hij heeft diverse vrouwen aangerand, en al acht keer trof hij een schikking met slachtoffers om vervolging te voorkomen.

De zondag na de publicatie van de Times werd hij ontslagen bij zijn bedrijf Weinstein Company, de opvolger van Miramax. Weekblad The New Yorker ging er dinsdagavond (Nederlandse tijd) nog even met een stoomwals overheen. Niet alleen duikelde het blad nog een paar beschuldigingen van aanrandingen en verkrachtingen op, het wist ook een geluidsbestand te bemachtigen van Gutierrez. Een huiveringwekkende opname, waarin hij de actrice probeert over te halen (of liever gezegd: dwingt) om zijn hotelkamer binnen te komen. Saillant en pijnlijk detail: Hij zweert op zijn kinderen dat er niks zal gebeuren.

De nieuwe onthullingen blijven niet zonder gevolgen. Zijn vrouw, de moeder van zijn twee jonge kinderen, heeft hem inmiddels verlaten, en beroemdheden Gwyneth Paltrow en Angelina Jolie nagelen hem nu ook aan de schandpaal. Het hele verhaal van The New Yorker vindt u hier, een handige samenvatting staat op de Twitter-tijdlijn van het tijdschrift.

via Quote