Nederlandse bar in top 50 van beste bars wereldwijd

Pimpelen op niveau doe je bij deze parel.

Meest gelezen

Gisteravond werden voor de negende keer The World's Best 50 Bars uitgereikt. Daarbij zijn Londen, New York en Singapore natuurlijk alom vertegenwoordigd, maar er was ook een plekje op de lijst gereserveerd voor een Amsterdamse bar. Tales & Spirits prijkt op nummer 35.

Gerelateerd
Advertisement - Continue Reading Below

Verwacht bij The World's Best 50 Bars geen bruine kroegen als 't Witte Paard, café Hans of de Karkol. Neen, met 'bar' wordt in dezen gerefereerd naar het pimpelen op niveau. Amalgama's in exotische smaken en likeuren in overvloed, dat soort entertainment. In totaal kunnen 505 drankexperts uit 55 verschillende landen stemmen op de beste bar wereldwijd. Hierbij moeten ze 7 stemmen uitbrengen, waarvan 3 buiten hun land van verblijf. Onder de stemmers fijnproevers van alcohol, zoals drankrecensenten, bartenders en cocktail shakers.

Meest gelezen

Enfin, op nummer 35 dus als enige Nederlandse bar Tales & Spirits op de lijst. De bar wordt geprezen om haar bijzondere alcoholische combinaties. We noemen een vodka met goji sap of een avocado-mescal combinatie. Exotisch dus. Maar bij Tales & Spirits weten ze het uitheemse perfect te combineren met het Mokumse: Tales & Spirits vind je in een monumentaal pand met bakstenen muren, hoge plafonds en antieke ornamenten.

Nieuwsgierig naar een degelijk drankinfuus bij Tales & Spirits? Je vindt deze horecagelegenheid van internationale allure aan de Lijnbaanssteeg 5-7.