Bromance en broedermoord

Hoera, de liefde heeft toegeslagen en zoals zo vaak in de liefde is het een geval van opposites attract. Inderdaad, tussen Roel ('jackfruitpannenkoeken, die hebben we nog nooit gemaakt') en Ries ('en dat gaan we niet doen ook') is een onvervalste bromance ontstaan. De keukenprinses die alles wat exotisch is met huid en haar verorbert en degene die nasi goreng exotisch genoeg vindt, hebben elkaar gevonden en zoeken elkaar voortdurend op voor plagerige flirtpartijtjes. 'Als trainer moet je de juiste mensen om je heen verzamelen dan hoef je zelf niets te doen,' probeerde Ries nog stoer te doen, maar wij weten wel beter, hij is gewoon gek geworden op die malle Roel. En nu dochter Joelle bij de herverdeling in het andere kamp is beland kan hij ook wel een nieuwe bondgenoot gebruiken.

Shake it up

Want de Expeditie begon deze week met een shake-up van de bestaande kampen waarbij in beproefde gymles-stijl de stoerste jongens van de klas (Kaj voor Zuid en Niels voor Noord) mochten kiezen wie ze in hun club wilden. Driemaal raden wie uiteindelijk onverkozen overbleef. Soundos was echter zelf ook dolgelukkig dat ze niet bij de uitverkorenen hoorde en naar het eiland van de Onbekenden mocht afreizen. En daar was eindelijk eens iemand wél blij met haar komst. Carolina kon namelijk wel een mede-BN'er gebruiken die de ontberingen van de Expeditie op BN´er-niveau zou begrijpen. Zandvlooien, honger en verveling voelen nou eenmaal heel anders als je een BN'er bent.

Verraad

Na een proef die in eerste instantie de verdrinkingsdood voor alle deelnemers leek te beloven, maar uiteindelijk nauwelijks echt moeilijk of spannend bleek en die werd gewonnen door kamp Noord, gingen de gehusselde teams terug naar hun eilanden. Kamp Zuid had dan misschien de proef verloren, ze hadden wel een Henk Poort gewonnen. Kaj had ome Henk namelijk speciaal als eerste gekozen om diens 'boerenwijsheid,' waarvan hij vermoedde dat die wel eens van pas zou komen. En ja hoor, vrijwel direct na het aanschouwen van wat op dat kamp door moest gaan voor een hut, begon hij met het in elkaar draaien van een professionele bamboe slaapunit voor het hele team. En dat op zijn ouwe dag, met twee gescheurde teennagels en nadat hij nog maar net hersteld was van zijn voedselvergifting. Zo'n gouwe pik stem je natuurlijk niet weg.

Of wel natuurlijk al je Kaj bent. Dit dreigende verraad werd echter door Henk met zijn boerenverstand en op zijn boerenklompen haarfijn aangevoeld, en hij begon een tegencomplot waarbij hij Shelly en Joelle probeerde te overtuigen om juist Kaj weg te stemmen. Een briljant plan want Kaj - niet in het bezit van enige boeren- of andere wijsheid - had dit nooit aan zien komen. De twee kersverse BFF's deden ook net of ze erin meegingen, maar rara wie tijdens de eilandraad z'n biezen mocht pakken? Dit soort verraad went nooit.

Stroopwafeloffensief

Wat ze in kamp Noord niet weten is dat ze in ruil voor Henk volgende week worden opgezadeld met de Onbekende Imke die deze plek heeft gewonnen met lang op een plank staan. Voordat ze ging kreeg ze de keuze tussen een extra stem voor zichzelf of stroopwafels om zichzelf populair te maken bij haar nieuwe teamgenoten. ´Vertrouw niemand en bouw zeker geen hutten,´ adviseerde Henk haar nog, maar naïeve Imke koos toch voor de stroopwafels. Denkt ze werkelijk dat wat Henk niet eens klaarspeelde met het bouwen van een compleet appartement, haar met een paar koeken wel gaat lukken?

Prognose

Wie voert de beste 'let maar niet op mij'-tactiek en kan daar best nog eens ver mee komen?

Danny.

Wie ligt er volgende week uit?

Als kamp Zuid weer verliest vliegt Imke er met stroopwafels en al uit. Als kamp Noord verliest gaat de continu door interne woede verteerde Niels het zwaar krijgen.

Wie krijgt op haar nieuwe eiland ook weer ruzie?

Wie denk je?