Kamp Zuid

'Ik heb een mes in mijn rug, zij krijgen straks een heel zwaard.'

'Je kan beter ruzie hebben met een leger mannen, dan met één vrouw en geloof me, ik ben die vrouw.'

De sfeer zat er lekker in toen Kamp Zuid terugkeerde naar hun eiland met in hun midden aangeschoten wild Soundos. En zij was niet van plan om het te vergeten, laat staan dat er iemand vergeven werd. Zelfs toen het team eindelijk ook eens een proef won, notabene dankzij Soundos, en ze ook even had kunnen chillen, ging ze door met onrust stoken. Ondanks de angstaanjagendheid van de dreigementen met middeleeuwse zwaarden en zo, vragen we ons af of dit dé methode is om wraak te nemen. Als antwoord op het bovenstaande Arabische spreekwoord zouden we dit Engelse spreekwoord willen tippen: 'revenge is a dish best served cold.' Maar misschien is het daarvoor al te laat.

Poep en krabben

Tot de proef ging het er gemoedelijk aan toe op Kamp Noord en was de voedsel-vergiftigde Henk Poort het enige wolkje aan de lucht. En dankzij de beeldende beschrijving die Henk gaf van zijn lijdensweg was het alsof we er ook een beetje bij waren toen ´het´ er ´aan alle kanten´ uitliep en hij ´het hele bos onderpoepte.´ Thanks Henk.

Maar toen verloren ze de proef en zaten we ineens met 'een emmer krabben en iedereen bijt elkaar,' zoals Roeland het treffend verwoordde. Opper-krab bleek hij zelf te zijn, want ondanks dramatisch slechte kaarten – hij hoort nergens bij en is belachelijk onhandig tijdens proeven – zorgde hij ervoor dat niet hij, maar Bazaar-favoriet-voor-de-overwinning Nicole eruit werd geknald, dankzij een succesvolle sollicitatie om toe te treden tot het Ajax-trio (Richard, Joelle en Anouk).

Het toneelstukje dat volgt na zo'n succesvolle naai-actie is ook vaste prik geworden:

Genaaide: 'Tja, sommige mensen hebben zich niet aan hun afspraken gehouden.'

Naaier(s): 'Huuhuu (huilgeluiden), ik vind het zo erg, maar het móest wel, want dat is het spél!'

Genaaide: 'Goed gespeeld.'

Naaier(s): 'huuhuu, het is niet persoonlijk.'

Waarbij het de bedoeling is dat we het zieliger gaan vinden voor de naaiers dan voor de genaaide. Maar dat is gisteren niet gelukt.

De paradox van de overvloed

Ondertussen op het vakantie-eiland van de Onbekenden was er iets heel anders aan de hand. In plaats van genieten van de luxe en rust die hun deel is – ze hebben potdomme een schommel en een wasrek! – gaan de Onbekenden bijna ten onder aan de psychische druk van de ledigheid. Ze brengen hun overvloedige tijd vooral door met het obsessen over de BN'ers die ze blijken te zien als een verzameling Kim en Kanyes die zich louter met limousines door het leven verplaatsen, daarbij geassisteerd door een leger bediendes.

Alsof de duvel ermee speelde werden ze tijdens hun zelfbedachte toernooi prompt verslagen door de enige BN'er in hun midden. Toegegeven, dit waren geen proeven van het kaliber maden eten of levend begraven worden, maar als je Carolina Dijkhuizen al niet kan verslaan bij een potje kokosnoten-bowling, dan ziet de toekomst er niet best uit. Helemaal nu er in zee houten 'dingen' zijn verschenen die duiden op een echte proef. Het werd tijd.

Prognose

Wie is veilig – Niemand. Behalve het Ajax-trio.

Wie is niet veilig – Buiten de eeuwige Soundos, moet Niels ook op zijn tellen gaan passen. Zijn hysterische gebrul tijdens de proef heeft hem niet populair gemaakt.

Mysterie: Waar liep Nicole heen toen ze werd weggestemd? Waarom werd ze niet opgevangen door Dennis en Nicolette? Ze krijgt toch nog wel een kans op het Eiland van de Onbekenden?

#teamnicole