Eén van de fijnere dingen van het najaar vinden wij het International Documentary Film Festival Amsterdam (Idfa). Dit festival vindt ieder jaar in november plaats en zeg nou eerlijk, wat is een betere reden voor een bezoek aan onze hoofdstad dan een cultureel motief? Daarom hierbij een enthousiaste save the date voor Idfa 2017.

Idfa bestaat dit jaar dertig jaar en daarom toogt het festival met een bijzonder programma terug naar de plek waar het ooit allemaal begon: De Balie te Amsterdam. Van 18 tot en met 21 november laten hier achttien bekende documentairemakers films zien die hun blik op het genre en het leven hebben veranderd.

Onder andere Nick Broomfield (Soldier Girls), Heddy Honigmann (Crazy), John Appel (André Hazes, zij gelooft in mij), Frederick Wiseman (At Berkeley) en Nishta Jain (Gulabi Gang) tonen hun life changing keuzefilms. Daarnaast doen ze op 18 november ook mee aan een marathongesprek van zes uur, met diverse gasten en filmfragmenten. Het Idfa neemt tijdens deze editie ook afscheid van medeoprichter en festivaldirecteur Ally Derks.

Nieuwsgierig geworden naar het Idfa 2017? Bezoek voor meer informatie de website en blok je agenda tussen 15 en 26 november.

Meer van dit in je timeline? Like Harper's Bazaar op Facebook