Oeh la la, het verhaal van één van 's werelds meest romantische comedies, Pretty Woman, is binnenkort te zien op Broadway. De iconische film uit de jaren 90, met de stralende Julia Roberts en knappe Richard Gere, wordt omgetoverd tot musical onder muzikale leiding van Bryan Adams.

Julia's rol zal vertolkt worden door Samantha Barks, die je zou kunnen kennen van de verfilming van Les Miserables. Haar tegenspeler is niemand minder dan Steve Kazee, de Tony Award winnende musicalster uit de States.

Hair, Eyebrow, Hairstyle, Forehead, Chin, Nose, Lip, Jewellery, Fashion accessory, Formal wear, pinterest

Garry Marshall, de oorspronkelijke regisseur van het ó zo succesvolle liefdesverhaal, zal het resultaat van de musical helaas niet meer kunnen aanschouwen. Hij overleed afgelopen jaar, maar uitte drie jaar geleden al zijn enthousiasme over de eventuele musical.

"Het duurt nog even, maar Disney is er mee bezig," zei hij destijds tegen Deadline. "Na 24 jaar! Destijds was het onvoorstelbaar dat een film naar de Bühne zou gaan en dus gaven ze de schrijvers theatrale rechten. J.F. Lawton - scenarioschrijver van Pretty Woman - en Disney kregen ieder de helft van de rechten. Lawton wilde er een opéra van maken waarin iedereen overleed en Disney wilde Julia een model laten zijn in plaats van een prostituee. Disney vertelde me: 'We kunnen geen show produceren die over een prostituee gaat. Jij kunt dat wel, dus jouw naam zal als een van de producers in beeld komen. We willen er graag aan verdienen.' Disney en ik hebben een goede relatie opgebouwd en ze zijn erg behulpzaam geweest. We hebben samen de muziek beluisterd en ook die is goed. Het is dan ook nog steeds een heel goed verhaal."

De musical zal eerst te zien zijn in het Chicago Oriental Theater in de lente van 2018 en vervolgens in het najaar verhuizen naar Broadway.

Van: Harper's BAZAAR UK