Oh oh, slecht nieuws voor de millenial on the go in Londen. Daar heeft Transport for London (TfL) besloten dat Uber per eind september haar vergunning om diensten te mogen aanbieden in Londen verliest.

Vanaf 30 september mogen er geen taxi's van Uber meer rondrijden in Londen en in een stad waar meer dan 40.000 chauffeurs via Uber werken is dat nogal wat. Toch hoeft het allemaal niet zo ver te komen: Uber heeft nog 21 dagen om het besluit van TfL aan de vechten (en gaat dat natuurlijk ook doen, hè Uber?)

Sadiq Khan, burgemeester van Londen, liet via een verklaring weten dat hij honderd procent achter het besluit van TfL staat. "Ik wil dat Londen een voorloper van innovatie en nieuwe technologie wordt en dat de stad een thuis wordt voor spannende nieuwe bedrijven die Londenaren helpen door betere en betaalbare services aan te bieden. However, alle bedrijven in Londen zullen dezelfde regels moeten volgen en moeten voldoen aan de hoge eisen die we stellen. Zeker wanneer het gaat om de veiligheid van klanten. Het verstrekken van een innovatieve service mag niet ten koste gaan van klantveiligheid. Ik steun de beslissing van TfL volledig en het zou een verkeerde beslissing zijn om Uber zijn gang te laten gaan zonder dat de veiligheid van klanten gegarandeerd kan worden. Iedere speler op de Londense privé taximarkt moet volgens de regels spelen."

[facebook ]https://www.facebook.com/sadiqforlondon/photos/a.920112751374846.1073741837.275283499191111/1656011074451673/?type=3&theater[/facebook]

Volgens TfL is Uber niet in staat om aan de regels en eisen van de vergunning te voldoen. Uber zou speciale software gebruiken om controleurs te omzeilen en zou zware misdrijven niet altijd melden. In het verleden is al meer dan eens gebleken dat Uber klachten over - bijvoorbeeld seksueel misbruik en seksuele intimidatie - in de doofpot stopt. Dat terwijl het verplicht is om iedere vorm van misdrijf te melden. Ook heeft TfL kritiek op de manier waarop Uber taxichauffeurs natrekt voordat ze worden aangenomen.

Uber reageert op z'n Ubers: ""TfL laat hiermee aan de wereld laat zien dat Londen niet open maar juist gesloten is voor innovatieve bedrijven". Op Twitter zijn de reacties verdeeld.

xView full post on X

De keukenprinsessen die geen keukenprinsessen zijn, hebben voorlopig nog niets te vrezen. Volgens een woordvoerder van Uber heeft het besluit geen effect op de bezorgservice UberEats.

Van: Harper's BAZAAR UK