Hij zat er aan te komen en nu 'is ie officieel gearriveerd: de herfst! En dat is natuurlijk mooi balen voor iedereen die van licht, warmte en zon houdt. Want de herfst is zeg maar al het tegenovergestelde van dat. Het derde der vier jaargetijden staat bekend om haar grijze, grauwe luchten, koude winden, natte regenbuien en het langzaam terugkeren van donkere ochtenden. Niet heel veel vrolijks dus... Of wel? Ieder nadeel heeft immers zijn voordeel en daarom is er heus ook iets leuks aan de herfst. Heus waar. Ziedaar: de grote voordelen van de herfst.

- Misschien wel het grootste voordeel aan de herfst: het nieuwe televisieseizoen is weer van start. Penoza, Expeditie Robinson, Heel Holland Bakt, ze zijn allemaal weer begonnen. Tel daar de nieuwste series en films van Netflix bij op en je hoeft voorlopig de deur niet meer uit (en dat is precies wat je wil tijdens dit jaargetijde).

- Na een vrij rustige periode komen er nu weer feestdagen vol entertainment aan: Halloween (dinsdag 31 oktober), Sint-Maarten (11 november) en Sinterklaas (5 december) passeren allemaal de revue tijdens de herfst. Féést!

- Panty's en maillots mogen weer, dus de verplichte pedicure hoeft niet meer. Hetzelfde geldt voor het scheren van de benen, mits je een panty of maillot draagt natuurlijk...

- Daarbij: herfst = kou, dus kunnen de verschillende laagjes weer uit de kast worden gehaald. Dat is een voordeel, want grote kans dat je hiermee je garderobe opnieuw ontdekt. Mocht dit resultaat tegenvallen, dan is er alsnog goed nieuws: de najaarscollecties hangen in de winkels!

- De haard mag weer aan. Kaasplankje erbij, glaasje port, schapenvachtje; oeh, romantisch!

- weekendjes weg zijn makkelijker te boeken. Dat zit zo: omdat de zon pas buiten de grenzen van Europa te vinden is, heeft dat voor een weekendje weg niet zo veel zin. Daarom kun je net zo goed het avontuur - of de romantiek, depends - in Nederland opzoeken. Minstens zo leuk, dichterbij huis én goedkoper.

- in de herfst begint ook de wintertijd weer, je-wint-er-tijd-mee, dus vanaf zondag 29 oktober mogen we een uurtje langer slapen!

- en natuurlijk is het tijdens de herfst vaak genieten van de prachtige natuurverschijnselen: de zon gaat lager staan, de bomen gaan van groen naar geel en oranje en op goede dagen kleurt de hemel roze.

Voor wie alsnog niet kan wachten tot dat de herfst voorbij is: de winter begint op donderdag 21 december!