Soms mag het heus. Maar van onderstaande woorden vragen wij ons danig af of de houdbaarheidsdatum niet al is verstreken. Doe er je voordeel mee, maar: doe voorál wat je zelf wil en laat ons in geen geval je toffe tot sinas!-grappen afhandig maken.

1) Yolo We weten dat de mensen maar één leven is gegeven. En dat we met dat leven op z'n tijd non-conformistisch moeten omspringen. En omdat we dat allemaal weten, is de o zo levenslustige uitdrukking yolo misschíen een beetje nutteloos – lees: met een foto van je bungeejump of diepzeeduik begrijpt de meerderheid heus dat je het ene leven dat je is gegeven ten volle benut. Ook niet meer zo geinig als een jaar geleden: #yolo onder een foto waarop je in een kinderbadje een plastic vis opduikt, bij wijze van grap.

2) The good life, of: good life Eens de titel van een bejubelde Britse komedieserie. Nu verloederd tot kreet voor elk als prettig ervaren vrijetijdsmoment. Koffie drinken op een terras: good life. Ontbijt op bed: good life. Onder de Eiffeltoren een potje staan te vernikkelen: good life. Met je rolkoffer onderweg naar Schiphol: good life.

3) Ziek Als bijwoord: ziek mooi – dat kan dus niet (iets moois is doorgaans niet ziek). Of bijvoeglijk naamwoord: wat een ziek gebouw – kan ook niet (een gebouw kan sowieso bar weinig, maar ziek zijn kan-ie zéker niet).

4) Über Tenzij het refereert aan een taxidienst is dit woord bij dezen verbannen naar Sint-Helena.

5) De meiden 'Stappen met de meiden.' Nee. Nee. Nee.

6) Verkleinwoordjes 'Hallootjes, ik ben lekker een wijntje drinken met de meiden.' Dat is dus driedubbel jammer, want: de meiden. En: hallootjes. En: wijntje.

7) Wat kinderen aangaat: kiddo's, kindjes, kids Jouw dag wordt er ook niet beter op als je voor mevrouwtje versleten wordt. In geval van twijfel: hou het gewoon bij kinderen.

8) Goeiemoggel Voor deze gulle ochtendgroet zijn we schatplichtig aan KPN. En toegegeven: hij was leuk. Erg leuk. De '5 kiklo inktvip', 'transploft' en 'knetterbek' deden ons lachen, gieren, brullen. Maar nu, ruim acht jaar na dato, is het misschien een idee niet meer élke dag met goeiemoggel te beginnen.

9) Hip, trendy, vlot Nee, als iemand je met trendy, hip, of vlot waardeert, is dat geen compliment.

10) Kut Immers: er zijn te veel chiquere equivalenten voorhanden om je telkens maar weer te wenden tot het geslachtsdeel van de vrouw. Potverdriedubbeltjes, bijvoorbeeld. Of: drommels. Of: duivekaters. Eeuwig zonde die steeds te laten liggen.

11) Klote Zie punt 10.

12) Groeten met modehuizen Alles Gucci. Nee. Alles is niet Gucci. Hoewel. Soms wel.

13) Groeten met etenswaar en dranken Tot Sinas. Auf wienerschnitzel. Doe ze de groente.

14) Ongelukkig geplaatste telwoorden Succes, succeven. I'm sorry, I'm sorry too, I'm sorry three. Waar het precies van getuigt, dat mag Joost weten, maar van ijzersterke humor niet bepaald.

Meer van dit in je timeline? Like Harper's Bazaar op Facebook>