Welkom bij Koffieklets. Elke werkdag in de ochtend op uw beeldscherm. Gevuld met opvallende nieuwsflitsen - en andere flitsen. Tijdens de lunch (of het ontbijt) te lezen en bij de koffiemachine te delen daar u wilt.


Prins William spreekt voor het eerst over de nieuwe baby en Kate Middleton kan flink gaan shoppen voor de nieuwe spruit

Maandag maakte Kensington Palace via een officieel bericht bekend dat Prins William en Kate Middleton hun derde royal baby verwachten. Uiteraard ontplofte het web en nadat (schoon)broer Prins Harry gisteren al een reactie gaf op het heugelijke nieuws, is nu Prins William zelf aan de beurt. William bezocht een lezing over mentale gezondheid in Oxford en werd daar aan de tand gevoeld over de derde royal baby.

Hij onthulde dat de afgelopen weken 'aardig spannend' waren geweest, omdat ze het nieuws nog geheim wilden houden, maar Kates extreme ochtendmisselijkheid roet in het eten gooide. Hierdoor moet ze alle aanstaande afspraken afzeggen, en waren ze dus gedwongen om al met een verklaring voor haar afwezigheid te komen. Verder laat William weten dat het 'very good news is', maar dat er momenteel 'niet veel geslapen wordt'. Kate schijnt nu zo'n drie maanden zwanger te zijn.

Facial expression, People, Event, Community, Smile, Uniform, Crowd, Employment, Laugh, Businessperson, pinterest
Getty Images

En er was nog meer good news voor William en Kate. De Franse rechtbank heeft namelijk zes mensen veroordeeld voor de publicatie van topless foto's van Kate Middleton. De foto's stonden in 2012 in het Franse roddelblad Closer en waren in datzelfde jaar genomen met een telelens, toen Kate zat te zonnen in de tuin van een landhuis in de Provence.

De rechtbank is van oordeel dat de foto's inbreuk hebben gemaakt op de privacy van Kate door de foto's te maken en te publiceren. De veroordeelden, onder wie twee fotografen, de uitgever en een redacteur van het blad, moeten samen 100.000 euro schadevergoeding betalen: 50.000 euro aan prinses Kate en hetzelfde bedrag aan prins William. Bovendien moet het blad een boete van 45.000 euro betalen. Dat bedrag is veel lager dan de anderhalf miljoen euro die het koningshuis geëist had, maar genoeg voor Kate om een nieuwe leuke bikini te kopen.


Meghan Markle doet voor het eerst een boekje open over haar relatie met Prins Harry

Meghan Markle heeft tot nu toe niet veel losgelaten over haar relatie met prins Harry, maar in dit interview met Vanity Fair, gaat ze dan eindelijk hélemaal los. Of nou ja, een beetje los, maar genoeg om deze dag nú al de moeite waard te maken. Want o, wat zijn ze verliefd, die twee:

'Ik kan je vertellen dat het uiteindelijk heel eenvoudig is', zegt ze tegen het tijdschrift. 'We zijn twee mensen die heel gelukkig zijn en heel erg verliefd. We hadden al zes maanden in het geheim gedatete toen het nieuws naar buiten kwam. Ik was in die tijd bezig met mijn werk en het enige wat echt veranderde, was de publieke perceptie. Niets aan mij is veranderd. Ik ben nog steeds dezelfde persoon, en ik heb mezelf nog nooit gedefinieerd op basis van mijn relatie.'

Good for you, girl!

instagramView full post on Instagram

Hillary Clinton geeft Bernie Sanders de schuld van haar verlies

Nog steeds slaat Hillary Clinton om zich heen. De presidentskandidaat, die het helaas moest afleggen tegen wandelende cheeto Donald Trump, geeft nu in en interview met Vanity Fair haar voormalige uitdager Bernie Sanders de schuld van haar eigen ondergang. Tja...


Riemen vast, orkaan Irma komt eraan!

Sint Maarten vreest dat de superorkaan, die nu over het eiland raast, enorm veel schade zal aanrichten en ook op celebrity-vakantie-eiland St. Barth vreest men met grote vreze. Live-waaibeelden vind je hier.


Seks wordt beter naarmate je ouder wordt, zegt Jane Fonda

En als zij het zegt, dan moet het waar zijn. De 79-jarige actrice verklapte in Venetië, bij de presentatie van hun nieuwe film Our souls at night, namelijk dat ze 'lééft' voor de seksscènes met Robert Redford (81). Fonda: 'Hij is een groot kusser. Het was fijn om hem te kussen als twintiger, en nu weer als bijna tachtiger.'

Event, Fashion, Performance, Dress, Premiere, Audience, Suit, pinterest
Getty Images

En voor als je hem gemist had: Dit is de nieuwe viral video van Arjen Lubach en hij is briljant

Het satirische programma Zondag met Lubach (vanaf 10 september weer te zien op NPO3) heeft het nieuwe seizoen afgetrapt met een anonieme viral video van een Game of Thrones-spin-off… Althans, dat dacht men. De presentator maakte gisteren zelf bekend achter de wereldwijde viral van Game of Thrones te zitten, die de afgelopen dagen op internet miljoenen (!) keren werd gedeeld. Briljant kijkvoer:

Enkele uren later volgde een tweede filmpje met de onthulling...


Meer van dit in je timeline? Like Harper's Bazaar op Facebook>