Welkom bij Koffieklets. Iedere werkdag in de ochtend op uw beeldscherm. Gevuld met opvallende nieuwsflitsen - en andere flitsen. Tijdens het ontbijt of onderweg te lezen en bij de koffiemachine te delen daar u wilt.


Het is een mooie dag. Vrijdag, én het nieuwe seizoen (nummer 3) van Narcos start vandaag op Netflix Nederland. Op de website van onze Hearst-collega's van Esquire kun je daarom nu alles lezen wat je weten moet voordat je begint met bingen, want producer van de hitserie Eric Newman spills the beans over zaken als 'Is het historisch wel juist dat agent Pena na de dood van Escobar doorging met het onderzoek tegen het Calikartel?' en 'Is het Calikartel heel anders dan Escobar?' en 'Heeft het vuurgevecht in de kapsalon uit onderstaande trailer voor seizoen 3 echt plaatsgevonden?'. Je leest het allemaal hier.

youtubeView full post on Youtube

Nu de komst van de iPhone 8 dan echt met rasse schreden nadert (naar verluidt op 12 september), weten tech-experts steeds meer details te bevestigen over dat langverwachte nieuwe Apple-toestel. Wat nu in ieder geval zeker is: de welbekende homebutton van iPhone is weg, waardoor zo'n beetje de hele voorkant van het toestel uit glas bestaat. In de plaats komt een touchscreen variant.

Mark Gurman, Bloomberg's tech expert legt uit: 'Across the bottom of the screen there's a thin, software bar in lieu of the home button. A user can drag it up to the middle of the screen to open the phone. When inside an app, a similar gesture starts multitasking. From here, users can continue to flick upwards to close the app and go back to the home screen. An animation in testing sucks the app back into its icon.'

Apple gaf de iPhone 8 bovendien een enorm futuristische update met gezichtsherkenning, waardoor je telefoon 'weet dat jij het bent en zal unlocken met een swipe zonder dat je je code hoeft in te toetsen'. Ha!

Toch is niet alles rozengeur en maneschijn. Volgens sommige experts zullen het glazen design en de bijbehorende smalle randen weer gemakkelijk kunnen leiden tot barsten in je scherm. De tijd zal het leren hoe gebruikersvriendelijk iPhone 8 echt gaat zijn, maar als Samsung het kan (die het OLED-scherm van iPhone 8 ontwierp) dan moet Apple het ook kunnen.

Text, Diagram, Line, Font, Parallel, pinterest

Ziekenhuizen en zorgverzekeraars gaan samen de strijd aan tegen dure geneesmiddelen. Door landelijk 'de spierballen te laten rollen' willen ze farmaceuten dwingen de prijzen te verlagen. Zo kopt het AD vandaag. 'Inmiddels gaat 8 procent van het ziekenhuisbudget op aan dure medicijnen voor ziektes als kanker en reuma. Oplopend tot wel een ton per patiënt per jaar. Dat kunnen we nu nog net betalen, maar het einde is in zicht,' zegt een NVZ-woordvoerder tegen de krant. Volgend jaar start een proef met een groep kankermedicijnen. De samenwerking is goedgekeurd door de Autoriteit Consument en Markt (ACM).


Wat er gebeurt als je Moschino's creative director Jeremy Scott een stel Ugg boots geeft? Nou, dit:

Footwear, Boot, Shoe, Durango boot, Snow boot, Visual arts, Rain boot, Pattern, Art, pinterest

Lees hier wat de beste man er zelf over te zeggen heeft en wanneer ze in de winkel verschijnen.


Van catwalk naar kaptafel: Marc Cain lanceert zijn eerste parfumlijn, Mysteriously heet-ie, en die bestaat meteen al uit drie geuren – No. 1 (fruity-oriental), No. 2 (floral-oriental) en No. 3 (woody-spicy). Vanaf oktober zijn de flesjes verkrijgbaar bij Marc Cain-verkooppunten en andere retailers.

Product, Water, Beauty, Nail polish, Violet, Liquid, Cosmetics, Fluid, Beige, Material property, pinterest

Linda Perry, u weet wel, rockster en zangeres van de niet meer bestaande band 4 Non Blondes. 'And I say, hey yeah yeah, hey yeah yeah' - die. Die kondigde deze week aan een rockband met alleen vrouwen te gaan starten. Ze gaat voor een muzikale talentenjacht op zoek naar 'the female Rolling Stones'. Wie zich aan kunnen melden? In Perry's eigen woorden: 'authentic, timeless musicians who can fill the void in the music industry'. Geen Britneys Spearsen dus. Al was Perry als producer en schrijfster ooit het ware brein achter Christina Aguilera's gigantische hit Beautiful.

En laten er dan uit gaan vandaag met nog een leuk wist-u-datje over Linda Perry. Wist u dat zij sinds 2014 getrouwd met Sara Gilbert, die de geweldige Darlene speelde in de serie Roseanne en nu een rol heeft in The Big Bang Theory?


Koffieklets dagelijks in je tijdlijn? Like Harper's Bazaar op Facebook >