Welkom bij Koffieklets. Iedere werkdag in de ochtend op uw beeldscherm. Gevuld met opvallende nieuwsflitsen - en andere flitsen. Tijdens het ontbijt of onderweg te lezen en bij de koffiemachine te delen daar u wilt.


Prince's favoriete kleur was helemaal niet paars. De kleur speelde mede dankzij zijn hit Purple Rain altijd een grote rol in de carrière van de overleden muzieklegende. Kleurinstituut Pantone lanceerde daarom onlangs nog een speciale Prince-paars om de zanger mee te eren. Maar nu verklapt zijn zus Tyka Nelson dat een hele ándere kleur zijn favoriet was.

Tijdens een interview met de Evening Standard kwam oa zijn gitaar aan bod: 'The stand out piece for me is his orange Cloud guitar. It is strange because people always associate the colour purple with Prince, but his favourite colour was actually orange.'

There you have it. Oranje dus. En laten wij dat hier in Holland nou zeer goed kunnen waarderen. Een snelle Google-zoektocht laat overigens zien dat het haast onmogelijk is dat we dit niet eerder ontdekten. Prince kwam in zijn leven extreem vaak in een oranje outfit ten tonele: de Grammy awards, zijn 2007 Super Bowl optreden, bij zijn Las Vegas residency in 2006 en the list goes on and on.

Jewellery, Stage, Necklace, Costume, Silk, Makeover, Fashion design, Stairs, pinterest
WireImage

Over naar andere prinsen. Terwijl het programma van William, Harry en Kate Middleton op Kensington Palace deze dagen in het teken staan van het herdenken van Prinses Diana, maakt Prins George zich op voor zijn allereerste schooldag aan de Thomas' Battersea private school op 7 september aanstaande. Zowel Kate Middleton als Prins William (als ongetwijfeld tientallen paparazzi in de bosjes) zullen erbij zijn om George (deze zomer vier geworden) die dag naar zijn klas te brengen, zo is bevestigd.

Hoe dat eruit zal zien? Ongetwijfeld niet heel veel anders dan zo:

Shoe, Standing, Coat, Red, Headgear, Boot, Fashion, Knee, Street fashion, Vintage clothing, pinterest
Getty Images

De school wordt in reviews beschreven als 'A big, busy, slightly chaotic school for cosmopolitan parents who want their children to have the best English education money can buy. That is what they want and, to a large degree, that is what they get.'

George's schoolgang markeert de frisse nieuwe start die de royals maken, nu William en Kate fulltime gesetteld zijn in Londen om alvast veel taken van Koningin Elizabeth over te kunnen nemen.


Hoe komt de dochter van wijlen Michael Jackson, Paris Jackson, toch aan die Game of Thrones white walker-blauwe ogen? Het is een vraag die velen zich, met name na haar prachtige verschijning (in Dior) bij de MTV VMA afgelopen zondag, afvragen.

Hair, Hairstyle, Eyebrow, Blond, Shoulder, Television presenter, Chest, Smile, Electric blue, Long hair, pinterest
Getty Images

In een interview met Teen Vogue onthult Paris' visagiste Jo Baker nu dat Paris een zeldzame, genetische afwijking heeft die de kleuren van haar ogen (gelukkig niet haar zicht) aantast, waardoor ze zo ijsblauw zijn.

Ook weer opgelost.


George Clooney verklapt hoe het is om vader van een tweeling te zijn. 'I just have to clean the barf off of my tux,' zei de 56-jarige nieuwbakken vader van tweeling Ella en Alexander onlangs in een interview met the Associated Press. 'It used to be my barf but now it's the twins' barf. So it all works out.'

Hij laat weten momenteel 'nappy duty' te hebben: 'Right now my job is changing diapers and walking them around a little bit. I really didn't think at 56 that I would be the parent of twins. Don't make plans. You always have to just enjoy the ride.' Maar hij geeft vooral zijn eega Amal alle credits: 'She's like an Olympic athlete. She's doing so beautifully.'

Overigens kwam ook Donald Trump ter sprake in het interview, aangezien de Clooneys onlangs nog veel geld doneerden aan een organisatie die zich inzet tegen haatgroepen, nadat Trump het voor beide kampen had opgenomen na de gebeurtenissen in Charlottesville.

Clooney: 'It becomes increasingly clear how in over his head and incapable this man is of being president of the United States. The good news is that our other institutions — meaning press, finally, and judges and senators — have proven that the country works. There is a check and balance.'

Hair, Facial expression, Hairstyle, Eyebrow, Premiere, Event, Lip, Blond, Smile, Photobombing, pinterest
WireImage

'I'm not as casual as most people, but I guess I could be' — het zijn de woorden waarmee Mariah Carey, opperdiva, de closet tour opent die ze onlangs aan de Amerikaanse Vogue gaf. Alles wat volgt is al even grappig. Met als kers op de taart het champagneglas dat ze tijdens de tour in haar handen houdt met haar initialen erin.

youtubeView full post on Youtube

Leuk om er nog even op na te slaan: Careys deelname aan MTV Cribs uit 2001:


Dat Hema van tompouces houdt is geen geheim, maar ze zijn er ook gek op popcorn. Zo gek dat ze de twee zoete lekkernijen hebben gecombineerd. Jawel: knapperige popcorn met de smaak van tompouces. Yum....? Een blik vol roze popcorn is nu te koop in alle Hema-filialen en via hema.nl.

Food, pinterest
HEMA

Na de prikkeldraadwenkbrauw en de feather brows is er een nieuwe belachelijke wenkbrauwtrend die op dit moment stilletjes je Instagram binnensluipt. Het ziet eruit als een kruising tussen een slang, een harig rupsje en iets uit een Tim Burton-film. Meet de wavy brow.

De stevig aangezette wenkbrauw met een kronkelend uiteinde werd een paar weken geleden als eerste gepost door make-up artist Jessica Brodersen. Je krijgt 't voor elkaar met een potlood of ander gepigmenteerd product, niet zozeer door het vormen van de haartjes. Maar aan bovenstaande foto te zien ook met een boel Photoshop.


Koffieklets dagelijks in je tijdlijn? Like Harper's Bazaar op Facebook >