Welkom bij Koffieklets. Iedere werkdag in de ochtend op uw beeldscherm. Gevuld met opvallende nieuwsflitsen - en andere flitsen. Tijdens het ontbijt of onderweg te lezen en bij de koffiemachine te delen daar u wilt.


Kim Kardashian West heeft zo'n beetje alles wel gedaan op het gebied van magazinecovers; van high fashion shoots met het hele gezin (op Anna Wintours Vogue) tot volledig naakt met een glas champagne op haar beroemde achterste balancerend (Paper Magazine). Maar Interview Magazine wist toch nog iets unieks te bedenken: Kardashian poserend met dochter North (4) als Jackie Kennedy.

(Lijkt erop dat Kanye West geen grappen maakte toen hij het had over running for president in 2020).

instagramView full post on Instagram

Oplettende Twitteraars menen te zien dat de serie foto's (overigens geschoten door gerenommeerd modefotograaf Steven Klein) moet zijn geïnspireerd op dit schilderij van Kennedy met dochter Caroline:

Dat een shoot als deze mixed feelings zou oproepen bij veel mensen heeft Kim K. - slim als ze heus is - vooraf vast wel ingecalculeerd.

https://media.giphy.com/media/6Kjw8A4SckWju/giphy.gif

En inderdaad: de meningen op Het Internet zijn verdeeld:

Hier lees je het volledige interview bij de covershoot terug.


Een week nadat President Trump de wetenschap recht in het gezicht uitlachte en met zijn onbeschermde ogen recht in de zonsverduistering tuurde, lijkt de eclipsblindheid dan echt te zijn toegeslagen.

Tijdens een persconferentie met de Finse president Sauli Niinistö gisteren, zag POTUS twee vrouwelijke, blonde, Finse journalisten op gênante wijze aan voor één en dezelfde persoon. Toen de persconferentie ten einde liep, nam Niinistö nog één laatste vraag aan van de groep journalisten, waarop Trump riep: 'Again? You're going to give her the same one?'

'No, she is not the same lady,' antwoordde Niinistö kalm. 'They are sitting side by side.' Waarop de journalist in kwestie inkopte 'We have a lot of blonde women in Finland,' voordat ze haar vraag stelde.

De reacties op het web? Voornamelijk verbazing over dat 'iemand die zoveel tijd spendeert aan het objectiveren van blonde vrouwen (inclusief first ladies en zijn eigen dochter), moeite heeft met ze uit elkaar te houden.'

Die verdraaide eclips.


Google heeft een nieuwe tool ontwikkeld met als doel mensen die lijden aan een depressie te helpen. In samenwerking met de National Alliance on Mental Illness (NAMI), biedt de tool, wanneer mensen zoekopdrachten gelinkt aan depressie invoeren in Google, gebruikers een zelf-evaluatietest aan.

De tool is een medisch goedgekeurde methode voor screening bij depressie. Uiteraard is zelf diagnosticeren niet het allerbeste advies, maar de enquêtevragen zullen er hopelijk toe leiden dat de gebruiker de ernst van zijn toestand inziet en daadwerkelijk een arts zal gaan raadplegen.

Tot nu toe is de tool alleen ingezet in de US, maar hopelijk zal-ie ook snel wereldwijd in werking worden gesteld.


Kit 'You know nothing Jon Snow' Harington zal eerder terug zijn op je tv-scherm dan seizoen 8 van Game of Thrones. Zijn nieuwste serie, genaamd Gunpowder, is onderweg. Het is gebaseerd op één van Groot-Brittannië's bekendste geschiedenisverhalen: over Guy Fawkes in 1605 en zijn gefaalde plan om het parlement op te blazen), en de eerste beelden én een razendsterke 30-seconden-teaser zijn nu vrijgegeven.

Harington speelt de rol van Robert Catesby, het mastermind achter de aanval. Daarnaast zijn Downton Abbey's Tom Cullen (die de rol van Fawkes op zich neemt) en Liv Tyler (Catesby's nichtje en de enige die vooraf al haar twijfels had over zijn plan) van de partij.

Gunpowder zal vanaf de herfst door BBC1 worden uitgezonden.

Clothing, Fashion, Dress, Victorian fashion, Outerwear, Gothic fashion, Formal wear, Gown, Sleeve, Black hair, pinterest
BBC1

Orlando Bloom zet het op een produceren. De acteur stapt in de voetsporen van oa Brad Pitt en zal niet alleen zijn eerste hoofdrol in een tv-serie spelen (Amazons Carnival Row), maar de neo-noir fantasy drama ook zelf produceren.

Bloom speelt de rol van een detective die de dood van een circus-showgirl onderzoekt, in een gevaarlijke alternate reality, zoals dat heet. Grote sterren als Reese Witherspoon en Nicole Kidman gingen hem - met succes - al voor in de overstap van het grote doek naar de wereld van tv-series met Big Little Lies. Evenals Charlize Theron die de executive producing van Netflix' grote serial killer thriller Mindhunter op zich nam, waarvan streaming in september van start gaat.

Face, Chin, Forehead, Eyebrow, White-collar worker, Cheek, Facial hair, Jaw, Smile, Pleased, pinterest
Getty Images


Koffieklets dagelijks in je tijdlijn? Like Harper's Bazaar op Facebook >