Welkom bij Koffieklets. Iedere werkdag in de ochtend op uw beeldscherm. Gevuld met opvallende nieuwsflitsen - en andere flitsen. Tijdens het ontbijt of onderweg te lezen en bij de koffiemachine te delen daar u wilt.


Zangeres Pink (37) mocht afgelopen nacht tijdens de MTV VMA's een award in ontvangst nemen en greep dat moment op het podium aan om een statement te maken over zelfverzekerdheid en women empowerment. Ze deed dit aan de hand van een anekdote over haar 6-jarige dochter Willow Sage die haar onlangs vertelde 'I'm the ugliest girl I know, I look like a boy with long hair.' Wat volgde hoor je Pink hieronder zelf vertellen.

xView full post on X

En er werden meer statements gemaakt tijdens het muziekfestijn van MTV. En niet altijd door een ster. Een groep transgender soldaten maakte bijvoorbeeld haar opwachting op de rode loper. Uiteraard als protest tegen Donald Trumps ban op transgenders in het leger.

En ook Susan Bro, de moeder van Heather Heyer, de jonge vrouw die omkwam bij de aanslag in Charlottesville, kreeg een podium tijdens de VMA's. Ze mocht de Best Fight Against The System award uitreiken die gegeven wordt aan de artiest die de meest maatschappelijk noodzakelijke of politiek getinte boodschap brengt via muziek. Die award ging - bijzonder - naar álle genomineerden in die categorie (hier vind je alle winnaars van de VMA's terug), maar vooral de speech van Susan Bro was (kort maar) krachtig.

Ze kondigde de Heather Heyer Foundation aan, die zal strijden tegen haatgroepen, en sprak de woorden:

'My daughter Heather was killed as she protested racism. I miss her but I know she's here tonight. I want people to know that Heather never marched alone, she was always joined by people from every race and every background. I congratulate all of these artists on their VMAs tonight and look forward to the important work that they and all of you will do to make the world a better kinder place.'

Face, Microphone, Event, Audio equipment, Entertainment, Performance, Audience, Music artist, Stage, Fashion, pinterest
WireImage

Net wanneer je dacht dat het niet gekker kon, wordt Ivanka Trump door oplettende Twitteraars beschuldigd van het vervalsen van haar fan mail. De first daughter postte afgelopen weekend dit kiekje op Twitter waarop ze er eens even goed voor ging zitten om haar post te openen:

Maar al snel volgden uiteraard de reacties. Eerst de inkoppertjes, grappen over hoe goed Donald tekenen kan, later over hoe extreem lastig het is níet te zien dat zo'n beetje alle brieven van één en dezelfde kleuter afkomstig zijn...


Miley Cyrus gaf ons ― en vooral haar vader ― deze tweet voor de VMA's:

Briljant. Want inderdaad: hoe tenenkrommend was die VMA's-performance in 2013. Afijn, ze maakte de belofte waar. Ze zong haar nieuwe Younger Now in een fantastisch Grease-achtig pak (zonder Robin Thicke) en de hele performance stond als een huis (zonder Robin Thicke).

Eerder deze week meldde Page Six overigens dat er achter de schermen gedoe was over het optreden; Diane Martel, director van de Younger Now-video, wilde graag dat het weer 'a raunchy puppet show' zou worden, terwijl Cyrus' manager Adam Leber suggereerde dat het juist een goed moment was om een politiek statement over Donald Trump te maken.

Uiteindelijk besloot Cyrus zich op de muziek zelf te focussen; zonder statement, zonder 'raunchy puppet show'. Het ging, kortom, 'gewoon' om de muziek, zoals ze haar vader beloofde, en dat deed ze fantastisch. (Zonder Robin Thicke.)

We zeiden het al eerder: die Miley Cyrus 3.0; wij mogen d'r wel.


Nu doet de zon keurig zijn werk, maar met Holland weet je: nooit voor lang. Woensdag staat er alweer een bak regen op het menu van Vrouw Holle. En om dat leed een petit peu te verzachten deelt het Amsterdamse We Are Labels vandaag mee dat ze een wel erg leuke limited edition regenjacker maakten in samenwerking met het Scandinavische mbyM, waarmee ze 'the power of women all around' willen vieren. Al even tof is zangeres Kris Berry, die het ding aan de man brengt op de campagnefoto's, maar ons hadden ze al bij 'roze regenjas'.

Shoppen doe je het We Are Labels x mbyM-jack op de vernieuwd vormgegeven (kijkje waard) website.

Clothing, Sleeve, Collar, Textile, Pink, Fashion, Sandal, Street fashion, Pattern, Foot, pinterest
Milou van Hoof

We sluiten af met de briljante wijze waarop Ryan 'nooit niet aan het grappen' Reynolds zijn vrouw Blake Lively afgelopen weekend op Instagram feliciteerde met haar dertigste verjaardag:


Koffieklets dagelijks in je tijdlijn? Like Harper's Bazaar op Facebook >