Welkom bij Koffieklets. Iedere werkdag in de ochtend op uw beeldscherm. Gevuld met opvallende nieuwsflitsen - en andere flitsen. Tijdens het ontbijt of onderweg te lezen en bij de koffiemachine te delen daar u wilt.


Op een set van een show waar door de cast geen misselijke bedragen worden verdiend, zou je denken dat het puur genieten geblazen is. Maar Carice van Houten deelt op Instagram hoe haar 'Red Women Reality' bij Game of Thrones er écht uitziet.

Kruiken, lang wachten en kou. Winter is immers altijd coming.

instagramView full post on Instagram

En tijdens dat lange wachten is het lachen, gieren, brullen geblazen met collega's Kit Harington en co.

Grapje natuurlijk.


Karl Lagerfeld, de grootmeester in commerciële samenwerkingen, gaat zijn geluk opnieuw beproeven op de highstreetmarkt. Dit keer nam hij oldscool gympies onder handen voor een nu al spraakmakende Vans-capsulecollectie. Beelden zijn er nog niet, maar wel bekend is dat het kenmerkende checkerboard-printje van Vans' Old School-model werd aangepast naar een variant met Lagerfelds bekende en-profil beeltenis.

Naast schoenen bevat de collectie naar verluidt ook nog een T-shirt, rugtas en een bomberjas. Allemaal in zwart-wit. De collectie zal tijdens de aankomende Bread & Butter (1 t/m 3 september) in Berlijn voor het eerst worden getoond. Prijzen variëren tussen de 33 en 255 euro.

Font, Text, Logo, Brand, Graphics, Black-and-white, pinterest
Het Karl Lagerfeld X Vans-logo

Cindy Crawford sloeg ook aan het ontwerpen. Het voormalige supermodel brengt een jaren negentig jeans op de markt die je niet wist dat je nodig hebt. Crawford was, zo kunnen we wel stellen, in dat decennium de go-to inspiratiebron voor een beste jeanslook, met haar classic Levi's-modellen (die we inmiddels liefkozend momjeans noemen) tot haar afgeknipte shorts in de Pepsi-commercial uit 1992.

Samen met denimlabels Re/Done én Levi's brengt ze nu een capsulecollectie genaamd The Crawford uit. En het is een ware trip down memory lane met T-shirts, hoodies met jarennegentigfoto van Crawford erop (a la Vetements Titanic-sweaterhit) en jeans dus (waarvan sommigen exclusief verkrijgbaar via Re/Done's Instagram Stories de komende uren).

Hoodie, Outerwear, Beach, Human, Shoulder, Sea, Photography, Hand, Headgear, Sand, pinterest
Sebastian Faena

Crawford maakte het nieuws zelf bekend met déze cheeky Instagramvideo:

Inslaan doe je hier.


Het is wederom bewezen dat onze modellen tot de beste van de wereld behoren, want de scouts bij Victoria's Secret hebben opnieuw een Nederlands model gescout voor het Angel-schap. En hoewel wij, zoals u wellicht wel weet, niet de grootste fans zijn van het circus dat Victoria's Secret heet, stellen we haar maar wat graag even voor. Want Hollandse topmodellen, dáár zijn we nu wel weer dol op.

Enter Roosmarijn de Kok.

Waar de 22-jarige vandaan komt? Gewoon, Amerongen.


De openingsdatum van Hudson's Bay is bekend! Op 5 september opent het grote warenhuis dan ein-de-lijk haar deuren. Dat is dinsdag over een week; in je agenda schrijven, want kosten noch moeite zijn gespaard om het tot een winkel te maken die je nog niet eerder zag.

Op 4 september mogen we je alvast insights geven in wat er allemaal tijdens de feestelijke opening gaat gebeuren. Stay tuned dus.


Modelabel NIKKIE lanceert vandaag de langverwachte Selected by Kate Moss-collectie met een lanceringsparty in - jawel - Shanghai. De unieke (want zeg nou zelf, wie weet nou Miss Moss te charteren?) favorites-lijn, die het supermodel samen met mode-onderneemster Nikkie Plessen samenstelde is daarna dan ook wereldwijd te koop in de brand stores, warenhuizen en (vanaf vandaag 18.00 uur) online.

Hoe dat eruit ziet? Nou, zo:

Sleeve, Shoulder, Textile, Photograph, Collar, Style, Fashion model, Beauty, Fashion, Neck, pinterest
foto: Emma Summerton voor NIKKIE

Clothing, Outerwear, Sitting, Fashion, Blazer, Jacket, Photography, Footwear, Sleeve, Photo shoot, pinterest
foto: Emma Summerton voor NIKKIE
Clothing, Sleeve, Shoulder, Textile, Photograph, Joint, White, Human leg, Monochrome photography, Style, pinterest
foto: Emma Summerton voor NIKKIE


Een pin-up kalender met plus-size modellen? Plus-size style blogger Brianna McDonnell van The B Word vond het er tijd voor, trommelde haar favoriete fellow plus-size bloggers op en creëerde een fotoserie met voor iedere maand een ander pikant kiekje.

Haar missie is overduidelijk: 'I wanted to create something for plus-size women, where they could see themselves in the images,' aldus McDonnell aan Mic. 'If they could see themselves in one of us, they too can be as strong, powerful and glamorous. It is about representation.'

En zo is het.

People in nature, Photograph, Yellow, Beauty, Meadow, Grassland, Summer, Sky, Wildflower, Grass, pinterest
The B Word

Al gehoord? We zijn op zoek naar muzikaal talent van alle soorten en maten. De Nederlandse Bazaar bestaat drie jaar en de Amerikaanse, onze oermoeder, tikt maar liefst de 150 (!) aan. En daar moet immers op gezongen worden! Hi-ha-ho.

Daarom willen we alle koren, fanfares, orkesten en zanggroepjes van Nederland vragen om Happy Birthday te zingen of spelen, daar een filmpje van te maken en dat met ons te delen. De mooiste, grappigste, coolste lofzangen plaatsen wij dan op onze socialmediakanalen en voor de állerleukste hebben nog iets anders spectaculairs in petto. Lees hier hoe je deelneemt.

Finger, Smile, People, Fun, Social group, Hand, Happy, Community, Facial expression, Celebrating, pinterest
Getty Images

Koffieklets dagelijks in je tijdlijn? Like Harper's Bazaar op Facebook >