Welkom bij Koffieklets. Iedere werkdag in de ochtend op uw beeldscherm. Gevuld met opvallende nieuwsflitsen - en andere flitsen. Tijdens het ontbijt of onderweg te lezen en bij de koffiemachine te delen daar u wilt.


Op 2 januari van dit jaar startten ze met hun - zoals dat heet - fit challenge; tv-presentators Maxim Hartman en Henry Schut. Maandenlang trainden ze als idioten om van deze body's...

Finger, Skin, Chest, Chin, Shoulder, Barechested, Standing, Facial hair, Trunk, Joint, pinterest

... kneiterstrakke Men's Health cover-body's te maken, en blogden en Instagramden ze over hun vorderingen. Het uiteindelijke doel: daadwerkelijk op die cover van de Nederlandse Men's Health prijken. Eén van hen zal dat doel behalen en vanavond wordt in de uitzending van Eva Jinek - altijd in voor wat tongue in cheek-ish - de winnaar bekendgemaakt. Even kijken dus.


De top 14 van Forbes' bestbetaalde acteurs-lijst blijkt allemaal meer te verdienen dan de bestbetaalde actrice Emma Stone. Vorige week werd de vrouwelijke variant van het salarisoverzicht al bekendgemaakt met de roodharige actrice op de nummer 1-positie (met name vanwege haar verdiensten met de hitfilm La La Land). Maar nu ook de mannenversie van het beroemde lijstje is vrijgegeven blijkt maar weer eens hoe scheef de verhoudingen tussen mannen en vrouwen in Hollywood nog immer liggen.

Bestbetaalde acteur, Mark Whalberg, hengelde het afgelopen jaar een whopping 68 miljoen dollar binnen. Emma Stone 26 miljoen. Dat is dus een pay gap van 42 miljoen dollar tussen de nummers 1. Kortom: we zijn er nog langer niet, nog langer niet.

Bekijk hier de volledige lijst met bestbetaalde acteurs, onder wie oa Ryan Reynolds, Ryan Gosling, Chris Hemsworth en Tom Cruise.

Clothing, Head, Cheek, People, Facial hair, Hairstyle, Dress shirt, Collar, Eye, Chin, pinterest
Getty Images

Begin augustus kon de wereld haar lol niet op toen bleek dat Prins Harry en Meghan Markle, om Meghans 36e verjaardag te vieren, samen op safarivakantie naar Afrika gingen. Nu móest het toch wel van een huwelijksaanzoek komen (broer William ging voor zijn Kate immers ook in Zuid-Afrika op één knie). Welnu, drie vakantieweken verder is de kans groot dat Het Aanzoek inderdaad heeft plaatsgevonden, zo beweert Us Weekly, maar dat ze het nog even geheim houden.

Volgens een 'royal insider' plande Harry het aanzoek al maanden op voorhand (en liet-ie zelfs een ring maken met diamanten uit een broche die hij van Prinses Diana erfde), maar zou Harry zelfs niet aan zijn vrienden hebben bevestigd of hij het plan ook echt heeft doorgezet. Een andere bron weet te melden dat Harry het aanzoek wilde plannen rondom de anniversary van Diana's overlijden, 'zodat hij augustus weer met iets vrolijks kon associëren'. En weer een ander bevestigt dat de twee het nog geheim willen houden: 'Harry said he would want to enjoy the news between the two of them before word starts spreading out.'

Hoe het ook zij: laten we vooral blij voor ze zijn zonder ze er verder mee lastig te vallen. Ready when you are, Harry!

Engagement ring, Gesture, Ring, Smile, White-collar worker, Fashion accessory, Street fashion, Long hair, Jewellery, pinterest
Getty Images

Melania Trump heeft publiekelijk Chelsea Clinton, dochter van Bill en Hillary, bedankt omdat ze het opnam voor haar zoon Barron die door de media werd zwartgemaakt. Chelsea Clinton zette al haar persoonlijke vijandigheid tegen de Trumps opzij om op Twitter op te komen voor de 11-jarige Brannon nadat hij in een artikel in de Daily Caller belachelijk werd gemaakt:

xView full post on X

Melania, die toen ze first lady werd liet weten zich onder andere hard te willen maken tegen cyberpesten, reageerde met de woorden:

Het is overigens niet de eerste keer dat Chelsea Clinton het voor Barron Trump opneemt. Vlak na de inauguratie van Donald plaatste de voormalig first daughter een Facebookpost nadat hij op de hak genomen werd door een schrijver van Saturday Night Live. 'Barron Trump deserves the chance every child does — to be a kid,' berichtte ze toen.

Hair, Face, Hairstyle, Lip, Eyebrow, Nose, Beauty, Head, Chin, Blond, pinterest
Getty Images

Die andere voormalige first daughter, Malia Obama (19), de oudste dochter van Barack en Michelle, is ondertussen gestart aan haar studie aan Harvard. En haar 'moving in day' was net zo normaal als die van haar studiegenoten. Barack en Michelle hielpen haar met verhuizen en het inrichten van haar kamer op de campus:

'Nobody rushed toward her or tried to get her attention. No phones came out,' meldt The Boston Globe. Maar op Twitter blijkt dat Malia's studiegenoten maar wát moeite hadden met 'playing it cool':


Goede zaak: Claudia de Breij, Paul de Leeuw en Ellen ten Damme organiseren op 9 oktober een benefietconcert in het Utrechtse TivoliVredenburg voor kinderen met kanker. Met de opbrengsten van de avond kunnen ouders en verzorgers van zieke kinderen samen met hun kind overnachten in speciale kamers in het nieuwe Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in de Domstad. Ieder verkocht kaartje voor het concert, dat de toepasselijke naam 'Mag ik dan bij jou?' kreeg en waarbij ook nog andere artiesten zullen optreden, betekent drie overnachtingen voor een ouder en kind. De kaartverkoop al is gestart.


Tot slot, 3 keer raden wanneer deze Amerikaanse baby genaamd Eclipse geboren werd...

Face, Child, Head, Baby, Skin, Arm, Birth, Forehead, Hand, Smile, pinterest
Facebook, via Cosmopolitan.com

Precies.

Eclipse Alizabeth Eubanks luidt haar volledige naam. Eclipse's moeder Freedom (ja, echt), heeft de media laten weten dat als Eclipse op een andere dag zou zijn geboren ze Violet zou hebben geheten. En dat was gelukkig altijd nog beter geweest dan Deadly Asteroid of World's End. (Ja, je weet het niet met dit soort mensen.)


Koffieklets dagelijks in je tijdlijn? Like Harper's Bazaar op Facebook >