Welkom bij Koffieklets. Iedere werkdag in de ochtend op uw beeldscherm. Gevuld met opvallende nieuwsflitsen - en andere flitsen. Tijdens het ontbijt of onderweg te lezen en bij de koffiemachine te delen daar u wilt.


Gisteren was Amerika (en dus de wereld) in de ban van de totale zonsverduistering die daar te zien was - de eerste sinds 1918. Social media stonden bol van de tweets en memes over het spektakel dat op veel plekken zorgde voor een dikke twee minuten duisternis midden op de dag. Hoofdpersoon in het gros van de memes was - daar is-ie weer - Donald Trump. POTUS wilde, moet je weten, ook wel eens zien waar al die heisa om te doen was en toog met vrouw en kind het balkon van het Witte Huis op om - en nu komt het - eens even lekker lang zonder berschermende bril naar de zon te turen. Iets waarvoor al weken werd gewaarschuwd om vooral níet te doen, zelfs door Trumps eigen dochter Ivanka. En ja, dan krijg je dit:

xView full post on X

Even later pakte Trump toch ook maar zijn brilletje erbij. En postte Melania hoe excited ze was:


Wat Prins Harry al niet doet om bij zijn geliefde te zijn. Je zou er een Disney-film van kunnen maken. Loslippige Britten werkend bij de luchthaven van Heathrow hebben verklapt hoe Meghan Markle het flikt om incognito in het land aan te komen, zonder dat één paparazzo haar in 't vizier krijgt.

Wat blijkt? Harry haalt zijn liefje al maandenlang hoogstpersoonlijk op van de luchthaven. Zodra Markle vanuit Toronto (waar ze opnames van Netflix-hitserie Suits heeft) aankomt in Londen, mag ze de publieke paspoortcontrole skippen en direct doorlopen richting auto, zo heeft Harry geregeld met zijn royal invloeden.

Bronnen bij Heathrow vertellen aan The Express:

'It's been happening for a while. Harry has a police escort on the tarmac in his black Audi RS6. He is accompanied by a bodyguard, with a people carrier following behind. Meghan usually only carries hand luggage. If she does check a suitcase into the hold it is put on last so it can be located as quickly as possible. All the necessary security checks must be carried out in advance or onboard because she walks straight from the plane steps to Harry's car.'

Normaal gesproken maken hoge piefen die landen op Heathrow gebruik van een VIP douane-check in de zogeheten Windsor Suite om de massa te ontlopen en snel weg te komen van de luchthaven, maar aangezien 't 3.000 Britse pond per keer kost om daar gebruik van te maken heeft Harry zijn eigen regelingen getroffen voor Meghan. De gentleman.

White-collar worker, Conversation, Suit, Event, Gesture, Smile, pinterest
Getty Images

Recensies over de afgelopen editie van festival Lowlands waren ronduit lovend. Zo ook die over het optreden van het literaire trio Saskia Noort, Georgina Verbaan en Stella Bergsma aldaar. En dat heeft de drie bekende vrouwen op het idee gebracht hun voorstelling het komende theaterseizoen ook op andere podia op te voeren, zo heeft hun agent gisteren bekendgemaakt.

Nieuwe Grote Literaire Drie, zoals ze zich noemen werkt als volgt: Noort en Verbaan lezen columns voor en Bergsma draagt voor uit haar alom geprezen debuutroman Pussy Album, alles onder muzikaal begeleiding van country- en folkduo Sam & Julia.


Margot Robbie, één van de schoonste actrices op deze aardbol, kreeg een totale make-over voor haar rol als Queen Elizabeth de eerste in de aanstaande film Mary Queen of Scots. En we kunnen je zeggen: dat is niet de knapste metamorfose. Onze Amerikaanse collega's van Bazaar wisten kiekjes te bemachtigen van de Australische actrice op de set. Vooral het hoge voorhoofd doet ons afvragen: is hier zelfs een tondeuse aan te pas gekomen, of is er een wel hele goede pruikenmaker in het spel? Bekijk de foto's hier.

Sinds haar rol als de verleidelijke Naomi Lapaglia in kaskraker The Wolf of Wall Street, heeft Robbie overigens al vaker aangetoond haar succes niet alleen van haar goeie looks te willen laten afhangen. Voor de film over Olympisch kunstschaatser Tonya Harding genaamd I, Tonya liet ze zich ook al toetakelen met protheses in het gezicht, een pluizige pruik en dik makende padding onder haar kleding.

Hair, Fashion model, Blond, Fashion, Beauty, Hairstyle, Long hair, Lip, Shoulder, Dress, pinterest
Getty Images


Jay-Z heeft zich eindelijk uitgelaten over het liftincident met schoonzus Solange Knowles tijdens het Met Gala van 2014, waarbij Solange fysiek geweld gebruikte om haar zwager in de lift, waar ze samen met Beyoncé en Jay Z in stond om richting uitgang te gaan, duidelijk te maken wat ze vond van - vermoedelijk - zijn vreemdgaan. Beelden van de beveiligingscamera in de lift lekten vervolgens uit, en nooit werd er opgehelderd door de celebrities in kwestie wat er nu precies aan de hand was, maar Beyoncés album Lemonade waarop ze uitvoerig uit de doeken doet dat Jay Z een scheve schaats reed bevestigde de vermoedens.

Tijdens een Rap Radar podcast zegt Jay Z er nu over: 'We've always had a great relationship. I fought my brothers and argued with my brothers my whole life. It just so happens, who we are, these things go into a different space, but it ain't nothing.'

Hij vervolgt: 'We've had one disagreement ever. Before and after, we've been cool. She's like my sister. I will protect her. That's my sister. Not my sister-in-law. My sister.'

Koek en ei dus. Weten we dat ook weer.

Event, Fun, Smile, pinterest
Getty Images

Koffieklets dagelijks in je tijdlijn? Like Harper's Bazaar op Facebook >