Welkom bij Koffieklets. Iedere werkdag in de ochtend op uw beeldscherm. Gevuld met opvallende nieuwsflitsen - en andere flitsen. Tijdens het ontbijt of onderweg te lezen en bij de koffiemachine te delen daar u wilt.


Op het eerste oog lijkt Prins William misschien wel de braafste van het stel, daar in Kensington Palace, maar de toekomstig troonopvolger is wel degelijk een zoon van zijn moeder en heeft vaker lak aan royal protocol dan je denkt. Zo is het eigenlijk totaal niet de bedoeling dat hij zichzelf in hetzelfde vliegtuig laat vervoeren als zijn kroost, Prins George en Prinses Charlotte, vanwege, nou ja, risico-spreiding. Sterker nog: die twee kleintjes mogen officieel niet eens in hetzelfde vliegtuig vliegen. Iets waar William steevast maling aan heeft. Met als recentste voorbeeld de royal tour naar Polen en Duitsland, waarbij George en Charlotte met hun ouders mee mochten, wat die leuke post touch-down foto's van het gezin opleverde.

Overigens is William ook weer niet zo'n rebel dat hij deze beslissing zonder goedkeuring van zijn oma maakt. In 2013, na de geboorte van George, vroeg hij officieel special permission aan om samen met zijn zoon te mogen reizen.

Hair, People, Trousers, Hand, Child, Outerwear, Happy, Collar, Coat, Interaction, pinterest
Getty Images

Op 4 september gaat het dertiende seizoen van De Wereld Draait Door van start, maar de populaire talkshow zal voor het eerst in twaalf jaar minder lang op de buis zijn. Aan de Volkskrant meldt initiator hiervan, Matthijs van Nieuwkerk zelf, dat ze alweer zullen stoppen begin april, in plaats van halverwege mei, en later dan september de draad weer oppakken in 2018. 'DWDD is er in de herfst en de winter, houd dat maar zo'n beetje aan,' aldus de presentator. De reden? Van Nieuwkerk wil meer tijd overhouden om aan andere programma's te werken. En hij voegt toe: 'Iets meer ruimte na twaalf jaar; ik denk dat het programma en ik daar beter van worden.' Lees het hele interview, dat journalist (en DWDD-tafeldame) met Van Nieuwkerk deed hier.

youtubeView full post on Youtube

Jennifer Lawrence wil dat je wijn met haar drinkt voor het goede doel. Ha! Waar kunnen we ons aanmelden?

'You wanna help stop political corruption in America... and drink a ton of wine?' zijn de precieze woorden waarmee de The Hunger Games-actrice haar actie aankondigt. Niet alleen voegde ze zich middels deze Facebookpost deze week bij de velen die op internet een zoektocht zijn gestart naar de extreem-rechte demonstranten die afgelopen weekend in Charlottesville geweld pleegden, racistische leuzen schreeuwden en meer van dat, ze haalt ook geld op voor de anti-politieke-corruptie organisatie genaamd Represent.Us. Door middel van een wine tasting samen met haar, ergens in Californië.

'It'll be great,' belooft ze in onderstaande briljante video. 'We'll hang out, drink some wine, talk politics, drink wine, maybe we'll call your ex, maybe we'll call my ex...'

Oh, J-Law.


Taylor Swift dagelijks een hart onder de riem steken tijdens haar veelbesproken rechtszaak? Dat verdient een bloemetje. De popster die afgelopen week zo'n beetje dagelijks in de rechtbank te vinden was vanwege de zaak die ze aanspande - en uiteindelijk terecht won - tegen radio-dj David Mueller, die haar onzedelijk had betast, liet gisteren bloemen bezorgen bij het bedrijf dat aan de overkant van de rechtbank ligt, en waar de medewerkers dagelijks een boodschap voor Swift op het raam plakten met post-its.

De boodschappen in kwestie liepen uiteen van 'Free Tay' tot songteksten van Swift zelf, die opvallend vaak precies de lading dekten:

Koffieklets dagelijks in je tijdlijn? Like Harper's Bazaar op Facebook >