Welkom bij Koffieklets. Iedere werkdag in de ochtend op uw beeldscherm. Gevuld met opvallende nieuwsflitsen - en andere flitsen. Tijdens het ontbijt of onderweg te lezen en bij de koffiemachine te delen daar u wilt.


Bodyshaming is, zeker in deze tijd van social media en cyber bullying, aan de orde van de dag. En vooral bekendheden moeten er vaak aan geloven. Beroemde tieners moeten dan ook stevig in hun schoenen staan willen ze zich niet laten kisten door wat er online allemaal over ze gezegd wordt - hoe knap en getalenteerd ze ook zijn. Maar dat het gevaar niet alleen uit onbekende, anonieme hoek komt, bewees de jonge actrice Chloë Grace Moretz, die tijdens een recent interview met Variety liet weten zelfs op de filmset, door haar collega, te zijn gebodyshamed.

Moretz:

'This guy that was my love interest was like, "I'd never date you in a real life," and I was like, "What?" And he was like, "Yeah, you're too big for me" — as in my size. I went bawling to my brother and he was like, "What happened?" And I was like, "He told me I was too big."And my brother was like, "Whát just happened?" My brother was so angry.'

Ze vervolgt:

'I had to pick it up and go back on set and pretend he was a love interest, and it was really hard…It just makes you realize that there are some really bad people out there and for some reason, he felt the need to say that to me.'

Diep triest, nietwaar? Laten we hopen dat door dit soort voorvallen te benoemen, steeds meer jongeren (en volwassenen!) gaan inzien dat niemand het recht heeft een ander op die manier te behandelen.


De allereerste trailer van de langverwachte horrorfilm Mother!, van regisseur Darren Aronofsky (Black Swan), met Jennifer Lawrence in de hoofdrol, is uit en bezorgt je instant kippenvel. Lawrence en Javier Bardem spelen in de rolprent een getrouwd stel — ja helaas, Hollywood koppelt nog steeds piepjonge actrices aan 48-jarige acteurs. Maar aangezien Lawrence in het echte leven nu met de 48-jarige Aronofsky gaat, is 't de regisseur vergeven. Bijrollen zijn er voor de fantastische Ed Harris en Michelle Pfeiffer.

In de eerste trailer zien we hoe Lawrence geobsedeerd raakt met een muur in haar huis waar bloed uit lekt en wanneer er twee vreemde gasten bij haar komen logeren, gaat het van kwaad tot creepier. Waar het allemaal heen gaat is nog onduidelijk, maar wat volgt is veel gegil, angstaanjagende blikken van Javier Bardem en, uiteraard, flink wat bloed.

Mother! zal in première gaan tijdens het Venice Film Festival in september en later die maand in de bioscopen te zien zijn.

youtubeView full post on Youtube

Hoewel Netflix nu de heilige graal is als het op Disneyfilms aankomt, vindt Disney het eigenlijk wel interessant om het heft in eigen hand te nemen. Iedereen wil na het megasucces van de 'flix namelijk ook wel een puntje van die streamingtaart. En dus wordt in 2018 een heuse Disneystreamingdienst gelanceerd op de Amerikaanse zender ESPN. In 2019 kunnen wij in Nederland pas van de nieuwe plannen gaan genieten, want dan komt Disney met een 'direct to consumer streaming service' à la Netflix die wereldwijd wordt uitgerold.

CEO Bob Iger laat aan CNBC weten dat 'Disney altijd een goede relatie met Netflix heeft gehad, maar dat het nu tijd is om te titels ergens anders aan te bieden'. Wat eind 2018 allemaal verwijderd zal worden van Netflix? Alle Disneyfilms - dus ook rolprenten als The Parent Trap en Freaky Friday - én alle Pixarfilms.

Disney zal, net als Netflix, haar eigen content meteen op de streamingdienst gaan aanbieden - denk aan aanstaande films als Toy Story 4, Frozen 2 en de live-action versie van The Lion King. Een slimme zet, nu bioscoopbezoeken teruglopen. Daarnaast gaan ze een 'serieuze investering doen' in het maken van exclusieve films en tv-shows voor het nieuwe platform.

Eyelash, Purple, Blond, Tooth, Child model, Tongue, Makeover, Portrait photography, Wings, Hair coloring, pinterest
Disney

We sluiten af met video's van Beyoncé en dochtertje Blue Ivy die uit hun dak gaan bij een concert van Kendrick Lamar - iets wat door aanwezige concertbezoekers uiteraard niet onopgemerkt bleef.

Hier lijken Bey en Blue het nog rustig aan te doen:

Maar even later gaan ze flink los:

Je zal ze tegenkomen hè, naast je, tijdens een concert. Also: je zal zo'n moeder hebben. Wat een feest.

Koffieklets dagelijks in je tijdlijn? Like Harper's Bazaar op Facebook >