Welkom bij Koffieklets. Iedere werkdag in de ochtend op uw beeldscherm. Gevuld met opvallende nieuwsflitsen - en andere flitsen. Tijdens het ontbijt of onderweg te lezen en bij de koffiemachine te delen daar u wilt.


Cynthia Nixon aka Miranda Hobbes uit Sex and the City overweegt naar verluidt een gooi te doen naar de functie van gouverneur van New York en daarmee de strijd aan te gaan met Andrew Cuomo, de huidige man op die plek. De actrice zou daarmee de volgende celebrity zijn die een poging in die richting waagt. Nixon heeft nimmer onder stoelen of banken gestoken wat ze van Cuomo vindt. Met name zijn onderwijs-policies kunnen op veel kritiek van de actrice rekenen, die ze vergelijkt met die van Donald Trumps Secretary of Education, Betsy DeVos.

'Basically, Gov. Cuomo is shortchanging the children of New York state. He is not against public schools but he doesn't like to pay for them.' Aldus Nixon in april aan The View.

Cuomo's team beweert dat de gouveneur zich opmaakt voor nog een derde termijn. Maar Miranda Hubbs for governor? Wij adviseren Cuomo de borst alvast nat te maken.

Hair, Face, Facial expression, Hairstyle, Eyebrow, Skin, Chin, Smile, Lip, Beauty, pinterest
Getty Images

Ze staan bekend als één van de leukste, gezelligste, verliefdste Hollywoodkoppels, maar liefde is blijkbaar officieel dood in celebrityland: Chris Pratt en Anna Faris gaan scheiden. De koek bleek na acht jaar huwelijk op. De acteurs lieten zojuist in een verklaring op social media weten dat ze uit elkaar zijn:

xView full post on X

De 38-jarige Pratt en 40-jarige Faris leerden elkaar in 2007 kennen op de set van de film Take Me Home. Ze kregen al snel een relatie en stapten in juli 2009 in het huwelijksbootje. Ze hebben samen een zoon, Jack (4).

Suit, White-collar worker, Forehead, Formal wear, Fun, Tie, Businessperson, Official, Smile, Event, pinterest
Getty Images

En ook Amber Heard is weer vrijgezel. De 31-jarige actrice en de 45-jarige miljardair en Tesla-baas Elon Musk zijn na anderhalf jaar uit elkaar, zo weet Daily Mail te melden. De precieze woorden van de bron die de krant inlichtte luiden als volgt:

'It's all over between Amber and Elon and she's devastated. It was his decision. He ended it a week ago. He'd heard certain things about her behaviour that didn't sit well with him. Amber can be very manipulative and selfish. Elon's back in LA while she's licking her wounds in Australia.'

En zo lijkt Heard opnieuw ongeluk te hebben in de liefde, nadat ze vlak voor haar relatie met Musk via een vechtscheiding bij ex-man Johnny Depp weg ging, die ze beschuldigde van geestelijk en fysiek misbruik.

Ear, Lip, Cheek, Hairstyle, Skin, Collar, Chin, Forehead, Eyebrow, Earrings, pinterest
WireImage

Katy Perry lijkt het liefdesgeluk, na haar break van Orlando Bloom, juist weer gevonden te hebben. Althans, zo luidt een hardnekkig gerucht dat de ronde doet. Haar vermeende nieuwe liefde? Niemand minder dan Twilight-acteur Robert Pattinson. Precies, die acteur die al een aantal jaar gelukkig is - en naar verluidt zelfs verloofd - met artieste FKA Twigs.

De twee werden gespot terwijl ze samen een vorkje prikten bij het WeHo restaurant van het Sunset Tower Hotel in Los Angeles. TMZ publiceerde er beelden van en beweert dat de twee er 'super cozy' bij zaten. Als je het ons vraagt is het enige wat we over deze foto kunnen zeggen dat ze samen aten in een restaurant. En het lijkt er zelfs op dat er ook andere mensen aan hun tafel zaten. Maar true: waar rook is, is vuur. En niet zelden in celebrityland.


De oranje leeuwinnen schreven gisteravond geschiedenis door de EK finale, in eigen land (kan het nog mooier?) met 4-2 (ja dus) te winnen van Denemarken. Hier lees en zie je er alles over en vind je video's van hoe het feest niet alleen op het veld maar ook daarna in de kleedkamer losbarstte). Vanavond worden de spelers gehuldigd in Utrecht. De NOS zendt de huldiging live uit vanaf 18.50 uur op NPO1. Kijken dus. Geschiedenis in de maak.

En zó zag dat eruit in de bus naar huis. (Met een bijzondere vermelding voor Foppe de Haan):


Barack Obama was jarig, vlak voor het weekend, en eega Michelle Obama feliciteerde hem op deze lieve manier met zijn 56e levensjaar:

Congrats, Barack!


Een Nederlandse acteur is in de race voor rol in een Disney-film. Na het succes van Beauty and the Beast en The Jungle Book, gaat Disney nóg een live action remake maken van een klassieker: Aladdin. En niemand minder dan Nederlandse acteur Marwan Kenzari is in de race voor de rol van schurk Jafar, bevestigt zijn agent aan The Hollywood Reporter. Kenzari timmert lekker aan de weg in Amerika. Hij speelde eerder dit jaar in Tom Cruise-film The Mummy en is binnenkort ook te zien in Murder on the Orient Express, naast Johnny Depp.

Als hij de rol krijgt, zal hij te zien zijn naast Mena Massoud (Aladdin), Will Smith (de geest) en Naomi Scott als Jasmine. Duimen.

Hair, Face, Facial hair, Nose, Lip, Cheek, Hairstyle, Eye, Skin, Chin, pinterest
Getty Images

We sluiten af met kiekjes van de babyshower van de hoogzwangere Serena Williams. En dan moet je niet denken aan wat mensen in een kringetje in de woonkamer met een berg cadeaus en cupcakes. De tennisster, die in juni nog naakt poseerde voor de cover van Vanity Fair, maakte er een jarenvijftigthemafeest van en louter sterren als Eva Longoria, Ciara, Kelly Rowland en La La Anthony waren van de partij. Die zich stuk voor stuk uiterst braaf aan de dresscode hadden gehouden. Uiteraard leverde dat een boel Instagramwaardige foto's op. Waarvan akte:

Koffieklets dagelijks in je tijdlijn? Like Harper's Bazaar op Facebook >