Welkom bij Koffieklets. Iedere werkdag in de ochtend op uw beeldscherm. Gevuld met opvallende nieuwsflitsen - en andere flitsen. Tijdens het ontbijt of onderweg te lezen en bij de koffiemachine te delen daar u wilt.

Making a Murderer-fans mogen de nieuwe Netflix original-serie die in oktober uitkomt niet missen. Mindhunter is de naam, David Fincher doet de regie en 't is gebaseerd op een waargebeurd verhaal over seriemoordenaars. In een notendop: de serie volgt twee FBI-agenten (gespeeld door Jonathan Groff en Holt McCallany) die eind jaren zeventig de gedachtegang van seriemoordenaars bestuderen om achter hun motivatie te komen. 't Is gebaseerd op het boek Mindhunter: Inside the FBI's Elite Serial Crime Unit van Mark Olshaker en John Douglas, waarvan laatstgenoemde grote moordenaars als Charles Manson en Ted Bundy onderzocht én waarop de beroemde fictieve FBI-agent uit Silence of the Lambs, Jack Crawford, was gebaseerd.

Kortom: alle ingrediënten voor een bloedstollende nieuwe bingewatch-verslaving zijn aanwezig. Kijken. Nu de trailer, in oktober alles.

youtubeView full post on Youtube

Bijzonder slecht nieuws dan voor fans van The Big Bang Theory. Chuck Lorre heeft onthuld dat zijn populaire serie wellicht stopt na het twaalfde seizoen.

'We never really figured to be at year 11, let alone what's going to happen after 12,' laat hij weten aan The Hollywood Reporter. 'One could easily presume that would be the end of the series, but I'm just amazed we're here. We look at one episode at a time, that's what we've been doing for the last 10 years and it's gotten us this far.'

The Big Bang Theory is een van de populairste series in Amerika. Net als bij Friends toentertijd het geval was haalden de makers zo veel geld op met de show, dat de hoofdrolspelers al snel om een fikse salarisverhoging vroegen, waardoor het maken van één aflevering van de show nu een whopping $10 miljoen kost. Bovendien krijgen de vijf originele castleden van de show — Jim Parsons, Johnny Galecki, Kaley Cuoco, Kunal Nayyar en Simoon Helberg — een deel van de opbrengsten van de show, waardoor ze bij de bestbetaalde tv-acteurs in de geschiedenis horen.

Fans kunnen overigens wel hun hart gaan ophalen aan een aanstaande spin-off van de show, Young Sheldon. Over, inderdaad, een jonge Sheldon Cooper.

People, Social group, Youth, Yellow, Event, Community, Fun, Team, T-shirt, Photography, pinterest


Queen E. houdt wel van een neut. Of vier. Naar verluidt sipt de Britse koningin dagelijks aan tenminste vier alcoholische versnaperingen. En start ze daar al voor noon mee. Tot die conclusie kwam Business Insider, dat samenvatte wat er hier en daar bekend is over wat Koningin Elizabeth dagelijks zoal verorbert. Zo zou ze al voor de lunch een gin and Dubonnet-cocktail met citroen en ijs aan de mond zetten. The Independent weet dan weer te melden dat ze tijdens de lunch immer een glas wijn nuttigt (en een stuk chocoladetaart als dessert, maar dat terzijde), en in de avond staat ze erom bekend een dry Martini te nemen (shaken of stirred, is unknown). Elizabeth sluit de dag af met een glas champagne van een merk als Bollinger, Lanson of King.

Op het goede leven, zeggen we dan.

Event, Stemware, Grandparent, Champagne stemware, Wine glass, Glass, Drink, Wine tasting, pinterest
Getty Images

Door naar andere queens. Die in het wereldberoemde RuPaul's Drag Race staan bekend om hun iconische looks, dus het mag geen verrassing zijn dat fans van de show graag een hommage mogen brengen op een zelfde artistieke manier als de drag queens te werk gaan. Enter kunstenaar Mark Jonathan wiens ode aan de show momenteel het wereldwijde web overgaat. Hij geeft Barbie RuPaul make-overs, verdomd goeie ook, en post ze vervolgens op Instagram. Incluis before-and-afters:


Dol op James Cordens fameuze Carpool Karaoke-video's? Apple Music lanceert binnenkort Carpool Karaoke: The Series - een spin-off van het The Late Late Show-item van Corden, waarbij A-list celebrities samen op road trip gaan. Want karaoke + sterren + een auto is nou eenmaal een simpel, maar o-zo briljant concept gebleken. Zeker wanneer de hele familie Cyrus meedoet. Of wanneer Game of Throne's Sansa en Arya (in het echte leven de beste vrienden) samen in een bolide stappen. Bekijk de zojuist vrijgegeven trailer hier:

Koffieklets dagelijks in je tijdlijn? Like Harper's Bazaar op Facebook >