Koffieklets: Hillary Clinton gaat opnieuw de strijd aan met Donald Trump

Plus: de NS maakt alle omroepen genderneutraal, en meer voer voor bij de koffie. Of de vrijdagmiddagborrel.

Meest gelezen

Welkom bij Koffieklets. Iedere werkdag in de ochtend op uw beeldscherm. Gevuld met opvallende nieuwsflitsen - en andere flitsen. Tijdens het ontbijt of onderweg te lezen en bij de koffiemachine te delen daar u wilt.

Meldden we eerder op deze plek al dat de metrostations in de UK sinds kort hun omroepen op het perron en in de metrostellen genderneutraal hebben gemaakt, blijkt vandaag dat ook treinreizigers van de Nederlandse Spoorwegen met ingang van de nieuwe dienstregeling niet meer met 'dames en heren' zullen worden aangesproken. Het genderloze 'beste reizigers' zal vanaf dan te horen zijn in alle geautomatiseerde berichten op stations en in de treinen (zo'n 24.000 per dag). Al het NS-personeel dat daarnaast reizigers aanspreekt via omroepen (nog eens zo'n 70.000 keer per dag), en tijdens de rit of op het station, hebben dezelfde instructie gekregen.

Advertisement - Continue Reading Below

'Onze mensen op de trein willen graag dat iedereen zich welkom voelt,' aldus NS-topman Roger van Boxtel. 'In persoonlijke gesprekken is het natuurlijk aan de conducteur zelf hoe hij zijn of haar gastvrijheid invult. Iedere reiziger is ons even lief.'

Meest gelezen

Er is nieuws over Hillary Clintons aanstaande boek. Het gaat What Happened heten en het belooft spektakel. 'In the past, for reasons I try to explain, I've often felt I had to be careful in public, like I was up on a wire without a net,' schrijft ze in de introductie, volgens haar uitgever Simon & Schuster. 'Now I'm letting my guard down.'

Aan AP bevestigt de uitgever dat Clintons boek heel persoonlijk werk zal worden, en tevens een waarschuwing over de Russische betrokkenheid bij de afgelopen verkiezingen en het gevaar voor de democratie. Simon & Schuster:

'Now free from the constraints of running, Hillary takes you inside the intense personal experience of becoming the first woman nominated for president by a major party in an election marked by rage, sexism, exhilarating highs and infuriating lows, stranger-than-fiction twists, Russian interference, and an opponent who broke all the rules. In these pages, she describes what it was like to run against Donald Trump, the mistakes she made, how she has coped with a shocking and devastating loss, and how she found the strength to pick herself back up afterwards.'

What Happened komt volgens planning uit op 12 september 2017.

Gerelateerd

Advertisement - Continue Reading Below

Babynieuws dan. De werkgever dan wel het management van Lauren Verster (wie weet wie er achter dit Instagramaccount zit mag het zeggen), heeft bekendgemaakt dat de presentatrice een bun in the oven heeft. Het wordt het eerste kindje van Verster en haar vriend, cameraman Jasper. Gefeliciteerd!

Hoera! Lauren en haar vriend Jasper zijn in verwachting van hun eerste kindje! Gefeliciteerd! 🎉🎉

A post shared by Lauren! (@lauren.avrotros) on


De toekomst van Marc Jacobs bij Marc Jacobs is onzeker, zo melden verschillende bronnen. Naar verluidt is er sprake van onenigheid tussen de designer en enkele topmannen binnen zijn bedrijf. Volgens Business of Fashion zijn er twee mogelijke gevolgen: Of de designer stapt voorgoed zelf uit zijn iconische eigen label, of het bedrijf neemt een creative director aan die onder Jacobs zal opereren, zodat hij een stap terug kan zetten.

In mei stapte de chief executive van Marc Jacobs, Sebastian Suhl, al op. Jacobs zou niet tevreden zijn geweest met de manier waarop Suhl het bedrijf inrichtte. Suhl zal worden opgevolgd door voormalig Kenzo chief executive Eric Marechelle, die in de afgelopen jaren het huis Kenzo van een stoffig oud label tot een populair merk onder de hip and cool maakte. We houden het in de gaten.

Koffieklets dagelijks in je tijdlijn? Like Harper's Bazaar op Facebook >