Welkom bij Koffieklets. Iedere werkdag in de ochtend op uw beeldscherm. Gevuld met opvallende nieuwsflitsen - en andere flitsen. Tijdens het ontbijt of onderweg te lezen en bij de koffiemachine te delen daar u wilt.

Kim Kardashian en Kanye Wests baby nummer 3 is onderweg. De misschien wel bekendste celebrityfamilie ter wereld heeft er in het reallifeprogramma Keeping Up With The Kardashians nooit een geheim van gemaakt dat Kims lichaam vanwege een afwijking in haar baarmoeder (waarbij de placenta tijdens een zwangerschap te diep in de baarmoeder gaat zitten) niet meer in staat is zelf een derde kind te dragen, en dat ze na verschillende medische onderzoeken die uitwezen dat een zwangerschap écht te gevaarlijk zou zijn, overwogen om een draagmoeder in de arm te nemen.

Die draagmoeder is volgens US weekly inmiddels drie maanden zwanger van een kind van Kanye en Kim, wat zou betekenen dat dochter North West (4) en zoon Saint West (19 maanden) in januari een broertje of zusje zullen krijgen. Naar verluidt koos het stel een vrouw uit San Diego in haar late twenties om hun kind te dragen.

instagramView full post on Instagram

Beyoncé en Jay Z hebben een nieuwe stulp gekocht, in Bel-Air. Only the most expensive mansion van Amerika. Tja, een tweeling hè, dan heb je 'wat meer ruimte' nodig. Hoeveel ruimte precies (lees: hoeveel miljoenen exact)? Dat leer je hier:



Voor € 140 naar New York vliegen? Metro meldt dat 't met luchtvaartmaatschappij Primera Air kan. Vanaf Londen. Maar laten we wel wezen: Schiphol - Stansted is een peulenschil. Een enkele reis van de Britse hoofdstad naar New York kost zoals gezegd bij prijsvechter Primera Air € 140, een retourtje € 315. De meest comfortabele vlucht ooit gaat het echter niet zijn. Voor ruimbagage, extra beenruimte en maaltijden moet worden bijbetaald maar er is - dat dan weer wel - gratis WiFi aan boord. Vanaf april 2018 vliegt Primera Air overigens ook vanaf Birmingham naar New York. 't Is maar dat je het weet.

Cityscape, Metropolitan area, City, Urban area, Metropolis, Skyscraper, Daytime, Skyline, Human settlement, Tower block, pinterest
Getty Images

NOS op 3 wist slim in te haken op het trending topic deze week in Nederland: de omstreden campagne van SIRE om jongetjes meer jongetjes te laten zijn (oa onze Hearst-collega bij ELLE, Malu de Bont, schreef er een krachtig opiniestuk over). NOS op 3 besloot de waanzin van SIRE's boodschap aan te tonen door de rollen eens goed om te draaien in een eigen variant van het filmpje:


Beyoncé en Jay Z hebben een nieuwe stulp gekocht. Only the most expensive mansion van Amerika. Tja, een tweeling he, dan heb je 'wat meer ruimte' nodig. Hoeveel ruimte precies (lees: hoeveel miljoenen exact), dat leer je hier:

The Hunger Games-actrice en Chanel-muze Kristen Stewart en haar grote liefde, Victoria's Secret-model Stella Maxwell, crashten een bruiloftsfeest van twee vrouwen bij Pizzeria Gusto in Winnipeg, Canada, door een drankje en dansje mee te doen. De eigenaar van het restaurant vroeg daarvoor eerst keurig toestemming namens het celebritykoppel (dat in Canada was vanwege Kristens nieuwste filmklus) aan de bruiden in kwestie:

'The owner came up to me, and he said, "Hey, is it OK if Kristen Stewart and her girlfriend Stella come and have a few drinks with you guys?" and I was like, "Yeah, totally! Yeah, no problem. Um, who is that?"'

De dj van het kersverse bruidspaar was gelukkig nog zo helder van geest om er bewijsmateriaal van te maken.

'Dj'ed the MOST fun wedding for these incredible woman last night and had an unplanned guest show up to dance with us at the end of the night! Apparently Kristen Stewart loves Beastie boys!'

En zo zag het happy couple er eerder die dag uit:


Steeds meer modehuizen besluiten te switchen van stad of land waar het hun fashion week-shows betreft, en verhuizen van Londen naar Parijs, of van New York naar Los Angeles. Ook Ralph Lauren heeft nu bedacht dat de ideale show-venue ergens anders is dan de reguliere New York Fashion Week-catwalk. De Amerikaan geeft zijn komende show (voor het eerst een mix aan dames én herenkleding) in... zijn eigen garage.

Volgens WWD zal hij een see now, buy now event organiseren te midden van zijn collectie oldtimers (die bekendstaat als een van de duurste autoverzamelingen ter wereld) in zijn - ongetwijfeld gigantische - garage in Bedford, New York. Mode tussen de Ferrari's, Bugatti's en Bentleys uit de jaren twintig en dertig dus. We gaan het meemaken.

Denim, Jeans, Shirt, Textile, Dress shirt, Collar, Outerwear, Flower, Petal, People in nature, pinterest
Getty Images

Goed nieuws voor fans van het alom bejubelde tv-programma van fotograaf en programmamaker Ruben Terlou, Langs de oevers van de Yangtze. Gisterenmiddag werd bekendgemaakt dat er een vervolg komt. Terlou zal opnieuw afreizen naar China en, dit keer onder de noemer Door het hart van China, van het noorden naar het zuiden van het land trekken en daarbij 'de gewone Chinees' in de spotlight zetten, zo geeft de VPRO aan. Tegelijkertijd wordt vastgelegd hoe het land 'zich op een kantelpunt in de geschiedenis bevindt'. Door het hart van China is vanaf 7 januari te zien.


We eindigen met - letterlijk - een vrolijke noot. Verzorgd door het Baylor University Men's Choir, dat onlangs tijdens een vlucht besloot een moppie te zingen voor het vliegtuigpersoneel - dat op haar beurt weer het koors vertolking van Da Coconut Nut op camera vastlegde en deelde met de wereld. Het filmpje is inmiddels al meer dan 11 miljoen keer bekeken, en is precies zo'n video waar je er minstens één van moet zien per dag. Glimlachen gegarandeerd.

Koffieklets dagelijks in je tijdlijn? Like Harper's Bazaar op Facebook >